Bota al contingut principal

Per a Pañella “és inacceptable que unes obres d’urgència, que havien de finalitzar abans del nou curs escolar, es retarden fins Nadal, i ja veurem si eixa data és real”.

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació per a què ens explique per quina raó s’han retardat les obres d’urgència del col·legi públic d’Almenara, que havien d’estar finalitzades abans de l’inici del proper curs escolar, el mes de setembre, i ara, des del seu departament, diuen que no finalitzaran fins al desembre, amb els perjudicis per a l’alumnat que aquest fet comportarà. I ja veurem si finalment aquesta nova data és la definitiva, o l’obra pateix encara nous retards”.

Pañella ha recordat que “tot el tema d’aquest col·legi i de l’aluminosi que hi va aparèixer s’ha dut molt malament per part de Conselleria. Recordem que l’AMPA i el claustre duien anys presentant informes tècnics sobre les deficiències estructurals i el perill que comportaven; però que Educació no va respondre a aquestes denúncies sinó després d’haver-se produït els fets, que afortunadament no van generar cap risc per a les persones, però que l’haurien pogut produir. A continuació, i requerida parlamentàriament per Compromís, la consellera es va negar a informar dels responsables d’aquesta negligència, ni de quines mesures havia pres per evitar la repetició de fets semblants. I ara, per a remat, aquest retard, absolutament injustificable en una obra qualificada com d’urgència”.

El diputat de Compromís s’ha negat “a acceptar sense més ni més aquest retard; exigim a la Conselleria que incremente els mitjans humans i tècnics per a que els obres siguen finalitzades en el plaç previst, o almenys per a que el retard siga el menor possible. Perquè tots sabem què vol dir “acabar les obres per Nadal”, i les experiències anteriors ens fan témer una continuïtat de les obres durant alguns mesos de l’any 2014”.