Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat que el Consell està incomplint el Pla d’Igualtat entre Dones i Homes de l’Administració Pública de la Generalitat, aprovat fa quasi un any, en què s’assenyala com a Objectiu nº 7: “Fomentar, en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, la sensibilització en relació amb la igualtat i la utilització d’un llenguatge no sexista”.

Segons ha assenyalat Oltra “és molt flagrant l’últim cas de llenguatge sexista per part del Consell que hem detectat, és tracta d’una resolució de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques publicada el passat 17 de gener per la qual es convoquen els cursos del Pla de Formació dels Empleats Públics”.

“Així des del mateix títol de la convocatòria i en la resta del document es parla només d’empleats i no d’empleats i empleades com hauria d’usar-se per evitar el llenguatge sexista en l’àmbit de l’administració”.

Este és un exemple més del nul interès que demostra el govern del PP en evitar el llenguatge sexista incomplint el Pla d’Igualtat que ells mateix aprovaren i que estableix com una de les seues mesures que: L’Administració de la Generalitat engegarà els mitjans necessaris perquè tota norma, escrit administratiu o web institucional respecte en la seua redacció les normes relatives a la utilització d’un llenguatge no sexista, evitant en les expressions públiques un llenguatge que supose menyspreu per a qualsevol grup o persona per raó de sexe.

“En este sentit i davant d’este incompliment hem registrat preguntes en Les Corts per saber quins són els mitjans utilitzats, pel Consell, per a què tota norma, escrit administratiu o web institucional respecte en la seua redacció les normes relatives a la utilització d’un llenguatge no sexista”.

“Així mateix inquirim al Consell pel seguiment que fa del compliment  de l’objectiu 7 del Pla d’Igualtat en quant a la utilització d’un llenguatge no sexista, que com podem apreciar dia a dia és nul”, ha conclòs Oltra.

 

 

 

 

25 de gener del 2011