Anar directament a les notícies

Compromís fa gestions al Congrés per evitar que s’aprove el decret que perjudica al sector solar valencià

Publicat el en Medi Ambient

Per al portaveu de la formació, Enric Morera, “no podem permetre una nova barbaritat del govern de Rodríguez Zapatero que, amb eixa modificació de tarifa del que reben les instal·lacions que generen energia fotovoltaica, posa en perill una indústria important que ha agafat força en els darrers anys en la nostra terra”.

 

El portaveu de Compromís considera que el govern central, “està cometent una greu errada amb la indústria solar perquè al País Valencià moltes persones i empreses han apostat fort per estes energies renovables que tanta falta ens fan i que, hui per hui, necessiten de les ajudes oficials per a tirar endavant amb els seus projectes”. Des de l’agrupació valencianista, progressista i ecologista de les Corts, han fet gestions en diferents àmbits per a defensar els interessos d’esta indústria, que ara veu una amenaça en la reducció de la tarifa que el govern central dóna als productors, malgrat haver signat un acord l’any 2007 per mantindre eixa tarifa durant 25 anys.

Morera ha lamentat que el territori valencià “siga l’objectiu número 1 del govern de Zapatero per a posar-nos femers nuclears o que el mateix Consell autoritze perillosíssimes línies d’alta tensió travessant el nostre territori. O ara, amb les prospeccions petrolíferes que amenacen la nostra costa, donant continuïtat a energies que tenen data de caducitat i que, a més a més, són molt perjudicials per al nostre medi ambient i també per a les persones”.

Per al portaveu de Compromís, “esperem que l’executiu central repense la seua postura i faça marxa enrere perquè estem parlant de llocs de treball, de progrés i de sostenibilitat”. També, Morera troba a faltar en este debat “una posició clara, ferma i valenta del Consell, que, com fa sempre, arriba tard i malament, quan ja no hi ha possibilitat de solucionar res. Nosaltres sí que hem parlat amb grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i també hem plantejat esta qüestió al parlament europeu, on ja s’ha parlat del greu perill econòmic i per a l’ocupació que suposa la reducció d’ajudes al sector de l’energia solar”.

Segons Morera, “la indústria fotovoltaica valenciana té un pes específic en certes comarques i cal defensar la seua continuïtat i també el seu creixement. Calen empreses valentes que aposten per les energies renovables, per donar treball i eixides a la crisi que patim i este sector és un clar exemple de com es poden fer les coses i per això, si el govern de Zapatero no vol continuar destrossant més llocs de treball, haurà de rectificar i continuar pagant la mateixa tarifa que pactaren amb els representants del sector al 2007”.