Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que més del 40% dels escolars de Nàquera estan confinats en barracons

Publicat el en Educació i Cultura

La formació valencianista, progressista i ecologista s’ha fet ressò d’un escrit de l’associació de pares i mares del col·legi Emilio Lluch, que porten esperant el començament de les obres de condicionament i ampliació del centre des de principis de l’estiu passat. Enric Morera, ha demanat una resposta al conseller Font de Mora, a qui acusa d’haver mentit en vàries ocasions a la comunitat educativa de Nàquera.

Els xiquets i xiquetes del col·legi públic Emilio Lluch de Nàquera són els perjudicats directes de la nefasta gestió educativa del Consell de Francisco Camps. Els incompliments de les promeses donades pel conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, han fet que quasi cinc mesos després de començar el curs, el 40% dels alumnes estiguen encara en barrancons, tal com ha denunciat l’associació de mares i pares i ha tingut coneixement el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera.

Segons el parlamentari valencianista, “ens han arribat informacions que relaten una llarga sèrie de incompliments per part de la conselleria i que demostren, una vegada més, la manca de compromís del govern de Camps amb els ciutadans i ciutadanes normals, sent en este cas els principals perjudicats els xiquets i xiquetes, que no poden rebre la seua educació en les millors condicions”.

Per eixe motiu, Enric Morera ha registrat una sèrie de preguntes al conseller d’Educació. Segons el líder valencianista, “ja que no ha donat la cara amb els  pares i mares del CEIP Emilio Lluch de Nàquera, als qui està enganyant des de fa temps, almenys que tinga la decència i la responsabilitat de donar explicacions via resposta parlamentària de per què, en primer lloc, no han començat unes obres que haurien d’estar en marxa des d’inicis de l’estiu passat. També haurà de respondre per què no s’han traslladat els escolars a la ubicació en la plaça de Jaume I, on han d’estar per a començar les obres”.

Les preguntes, però, més important que li fa el síndic de Compromís al més que qüestionat conseller Font de Mora són, per una banda, la data de començament de les obres i, per l’altra, “si pensa que és seriós o no incomplir constantment els compromisos de traslladar l’alumnat de Nàquera i començar les obres”.

Morera ha assegurat que des del grup parlamentari Compromís, estaran vigilants estos mesos per a recordar-li a Font de Mora que el 40% dels xiquets i xiquetes de Nàquera estan en barracons, “per culpa d’unes obres que no comencen mai i que s’han anunciat sempre”.