Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís ha presentat una sèrie de preguntes en les Corts Valencianes perquè el director de RTVV done respostes del pagament de factures de 190.000 i 83.000 euros a empreses de Madrid. Des de la formació valencianista, progressista i verda de les Corts consideren que Canal 9, “des de fa molts anys és una televisió privada, almenys en la forma de manipular la informació”.


La situació de RTVV és “extremadament preocupant” per al grup parlamentari Compromís, segons ha manifestat este matí el seu portaveu a les Corts Valencianes, Enric Morera. De fet, el síndic de la tercera força al parlament valencià ha presentat una sèrie de preguntes per intentar aclarir els pagaments de factures per part de l’ens públic a una sèrie d’empreses, totes amb seu a Madrid, i que munten a 273.000 euros.

Segons Morera, “la notícia d’estos dies és que RTVV des de que governa el PP ha augmentat la seua plantilla de treballadors de manera desorbitant, tenint més operaris que Tele 5 i Antena 3 juntes i, curiosament, l’ens continua pagant xifres prou elevades a empreses externes i de Madrid per a fer treballs d’assessorament tècnic. Aleshores, ¿què fan tots eixos treballadors que han estat contractats en les etapes de Zaplana i Camps? ¿No té cap d’ells coneixements tècnics suficients per evitar que RTVV es gaste 273.000 euros en webs?”.

Entre les preguntes fetes per Morera, es demana que s’aclarisca si el professor de la VIU José Manuel Nieves, propietari de l’empresa Avanced Media Consulting, és un vell conegut i ex company de treball de José López Jaraba en la seua etapa de periodista en un periòdic madrileny. Altra de les qüestions que formula el portaveu de Compromís és al voltant de l’empresa madrilenya Bitban Technologies, una mercantil a la qual se li ha adjudicat la gestió de continguts de la nova web de RTVV per 83.000 euros, malgrat ser una empresa especialitzada en la promoció immobiliària.

El disseny de la nova web, adjudicat per la direcció de RTVV a l’empresa madrilenya Electro Toro SL també ha és objectiu de les preguntes de Morera, perquè esta firma no té ni web propi, la qual cosa crida molt l’atenció.

Segons Morera, “que tornen a eixir ara nous casos de com està destruint la nostra radiotelevisió pública contrasta amb que el PP de Mariano Rajoy aposte per la privatització de les televisions públiques. Les valencianes i els valencians fa molts anys que no tenim una televisió pública perquè, primer amb Zaplana i després amb Camps s’ha convertit en una televisió privada, al servei d’un partit i d’una ideologia i gràcies a la qual, moltes persones han fet molts bons negocis, això si, a costa de les butxaques de les valencianes i els valencians”.

Per tot això, des de Compromís consideren que RTVV “ha de continuar sent pública, en valencià i de qualitat i si algú ha de pagar eixe deute brutal són els dirigents populars d’ara i d’abans, els que han propiciat la contractació de familiars, veïns, amics, coneguts i saludats; els qui han marginat als grans professionals de la casa; els qui han contractat a productores i empreses de fora per a no fer res i fugir amb els diners de les valencianes i els valencians. Eixos són els que han de pagar el deute i si Rajoy o Cospedal volen col·laborar, que també posen diners de la seua butxaca perquè ixen més del que deurien en els informatius de Canal 9”, segons ha apuntat Morera.