Ahir va tenir lloc la I Trobada d’Estiu Dones amb Compromís en la seu nacional de la coalició en el carrer En Llop de València. A la celebració van acudir al llarg de la jornada dones procedents de diferents col·lectius i agrupacions que van poder participar en les conferències, debats i tallers que es van organitzar. Un de les finalitats de la trobada ha estat la “confecció d’un programa per al canvi, que ha de contemplar en la seua agenda les polítiques de gènere”.
Una de les prioritats fixada serà la creació de treball amb un pla de xoc dedicat a joves de 16 a 19 anys, on segons l’EPA del II Trimestre de 2013 hi ha un 79% que no tenen treball.
La responsable de Polítiques Sectorials de Compromís, Maria Josep Ortega, ha destacat “la necessitat d’estudiar les conseqüències de la crisi i de les retallades de la despesa pública. Hem detectat que la reducció del treball públic, com per exemple la reducció de places en educació, afecta majoritàriment a les dones. També el retall en polítiques de benestar social que havia estat una font de treball que ara desapareix”. Així ha recordat que “les taxes de desocupació de les dones supera en tres punts a la dels hòmens. I és especialment greu en la franja de 16 fins a 19 anys on arriba al 80% de les dones demanadants de treball en eixa edat”.
Les assistents, que formen part activa del moviment feminista i càrrecs públics de la coalició, establiren quines serien les metodologies i els grups de treball. També van marcar objectius i es van dissenyar estratègies per a impulsar als col·lectius locals i comarcals de tot el país. Ortega va reivindicar en nom de la coalició la necessitat de polítiques exclusives per a la dona. Així considera que “les constants agressions de les polítiques del PP als drets de les dones fan indispensable una actuació contundent, un treball imprescindible des dels col·lectius amb més implicació social ” i ha afegit que “amb l’excusa de la crisi el PP ha retallat drets a les dones amb la reducció de pressupostos el que significa una errada estratègica perquè les polítiques de gènere reverteixen en la economia de proximitat”.