El diputat de Compromís diu que “s’estan confirmant les pitjors perspectives que ja denunciàvem fa unes setmanes, i no estem disposats a aceptar-ho”.
El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat que “s’estan acomplint les pitjors perspectives sobre les beques per a llibres escolars, tal i com ja prevéiem a finals del mes passat. Tot sembla indicar que, davant del deute de més de 40 milions que encara té amb els pares i mares, per ajudes a la seua adquisició en cursos anteriors, la consellera opta ara per la solució aparentment més fàcil, i també més preocupant, de no convocar les ajudes per al curs que és a punt de començar”.
Segons el diputat de Compromís, “efectivament, aquesta semblaria la solució més fàcil des del punt de vista de la Conselleria, no convocar les ajudes i evitar-se així l’increment de despeses impagades. Però aquesta suposada “solució” condemna milers de famílies a fer front a una despesa que la seua economia no pot assumir, i que no tenien previst de fer, confiant que podrien assolir aquestes ajudes, com en justícia els corresponia, donada la seua situació econòmica. Ara, la decisió de la consellera, si es confirma, com tot sembla indicar-ho, les col·loca davant d’una situació de conseqüències gravíssimes. D’on trauran els diners per a pagar els llibres escolars?”.
Pañella considera que “aquesta alternativa no és ètica ni admissible de cap de les maneres. Des de Compromís li exigim al Consell que pague els 40 milions que deu a les famílies en concepte de beques de llibres escolars de cursos anteriors i que, alhora, convoque les ajudes per al curs que ve. Qualsevol altra solució la considerem del tot inacceptable, i en aquest sentit li exigiré a la consellera, només es reprenga l’activitat parlamentària, que done compte a les Corts de les actuacions del seu departament respecte a aquest tema de les beques, que faça públic el calendari de pagaments que contínuament li estem exigint, i que convoque les noves ajudes per a llibres escolars per al curs 2013-14, sense cap excusa ni demora. Hi ha aspectes de la vida pública, com és el d’aquestes beques, que no és admissible que s’eludisquen ni s’ajornen; i és que parlem del futur dels estudiants provinents de famílies amb menor capacitat adquisitiva, però que malgrat això haurien de tindre els mateixos drets que qualsevol altre alumne a gaudir d’un ensenyament en igualtat de condicions”.