Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana per la coalició valencianista, progressista i ecologista, Enric Morera, ha assegurat que l’actual legislació per a accedir a places de policia local en el territori valencià, “limita a milers de joves opositors valencians que actualment estan preparant-se per a poder accedir als cossos policials i tanca les possibilitats d’incorporar-se al mercat de treball públic que ofereix la seguretat municipal”.

Compromís fa seues les reivindicacions de la Plataforma 35, associació recolzada per més de 30.000 signants valencians, composta per un grup de persones que se senten discriminades per l’edat a l’hora de poder accedir a presentar-se a les oposicions de Policia Local que anualment convoquen els diferents ajuntaments de la nostra terra. Este col·lectiu defensa davant la Conselleria de Governació que modifique el Decret 88/2001 en el seu article 4, apartat D per a poder ampliar l’edat d’accés com a mínim a no excedir dels 35 anys.

És per açò que, des de Compromís, s’ha llançat una proposta a la Conselleria de Governació, que dirigeix Serafí Castellano, perquè s’unifique una proposta en el parlament valencià, consensuada amb tots els grups polítics per a eliminar esta barrera i augmentar l’edat fins als 35 anys.

De fet, apunta Morera, “en l’actualitat tretze de les comunitats autònomes de l’estat espanyol tenen establit el seu límit per a l’accés a este cos en 35 anys o superior, destacant la comunitat de Castella-la Manxa el límit de la qual és l’edat màxima de jubilació forçosa i Catalunya el límit de la qual està en 40 anys”.

El portaveu de la Coalició Compromís apunta que, esta modificació de l’edat d’accés, “ha estat assumida per part de tots els sindicats i agrupacions sindicals de policies locals, així com per part de la pròpia Conselleria de Governació, però sense portar-la a efecte”.

De no procedir a la seua modificació i ampliació de l’edat mínima d’accés als cossos de Policia Local, moltes persones joves que estan dedicant temps i esforç, no podran presentar-se a les oposicions per sobrepassar l’edat, perdent la inversió en temps i diners emprades en la preparació dels exàmens.

El candidat a la Presidència de la Generalitat per Compromís afirma que, “seguir amb esta limitació suposa una discriminació per raó d’edat totalment injustificada, atès que la capacitat dels aspirants es mesura mitjançant diverses prova físiques, de coneixements i psicològiques, per la qual cosa mantenir este límit tan baix suposa excloure a un contingent de joves ben preparats i capacitats per a l’acompliment de les funcions policials”.