Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la situació econòmica el Consell “és de fallida, el PP, amb els seus anys de desgovern i amb els seus projectes desastrosos, sols ha aconseguit una cosa: Arruïnar totalment la Generalitat Valenciana”.

Morera considera que la hipoteca de la Generalitat “no ho és de l’administració, a qui ha hipotecat per complet el PP és al futur del poble valencià, als xiquets i xiquetes, als universitaris, als dependents, i, en definitiva, ens han hipotecat el nostre progrés i el nostre benestar”.

El síndic de Compromís ha insistit que cal fer “amb caràcter d’urgència, una auditoria del deute de la Generalitat, per a identificar quin és el deute il·legítim, eixe deute que les valencianes i valencians no devem pagar perquè no l’hem generat nosaltres, no està generat per la ciutadania, sinó per uns governs irresponsables que han comés la major estafa de la història valenciana, fent un ús totalment indegut dels fons públics”.

En opinió de Morera, “la gestió econòmica del PP valencià sols pot resumir-se en una paraula: saqueig. Han afonat les entitats financeres del país -Bancaixa, CAM i Banc de València-, i quan ja han estat en fallida, han anat a per la Generalitat, que no té diners per a garantir els serveis públics i el benestar de les valencianes i els valencians. Per això, des de Compromís considerem que cal màxima transparència, cal saber tota la veritat, cal auditar tot el deute i cal perseguir als culpables del gran forat que té el Consell”.