Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha rebut resposta a unes preguntes formulades pel portaveu de la formació, Enric Morera, al voltant del programa de Canal 9 DBT, un espai televisiu que bat rècords de baixa audiència i del qual no es pot saber la quantitat que paga la televisió pública per a fer un programa en castellà i de propaganda política pro PP.

Segons ha explicat Morera, “la consellera Paula Sánchez de León, qui és també directora de campanya del PP, encobreix una volta més les pràctiques de RTVV que han portat a l’ens públic a la ruïna total, sent una radiotelevisió deficitària en diners i en credibilitat”. El portaveu de Compromís ha declarat que la resposta donada pel Consell, “no serveix per a res perquè ni ens diuen el que cobren els tertulians ni ens diuen el que costa el programa, i pitjor encara, en eixe sentit ens diuen que val el mateix que fer això en altra televisió autonòmica”.

Després d’esta resposta, que des de Compromís consideren que és “un insult, la directora de campanya del PP ens diu en poques paraules que si volem saber què costa fer un programa com el DBT, que anem a preguntar a altres televisions autonòmiques perquè des de RTVV i des de la Generalitat no pensen contestar-nos. Sens dubte, és un atac directe a la democràcia i una demostració de la prepotència i l’opacitat d’un Consell que continua gastant els diners que ja no té i que arruïna dia a dia més les arques valencianes per a pagar capricis i propaganda al servei del seu partit”.

Segons Morera, “el programa DBT, amb un ridícul 2,5% del share no té cap sentit, ni té cap sentit que el dirigisca una periodista de fora quan en RTVV i en esta terra tenim magnífics professionals. Canal 9 és un pou sense fons a l’hora de gastar diners públics i prova d’això és que fan i desfan sense donar explicacions a l’oposició i actuant com si es tractara de la radiotelevisió d’una dictadura, sense respectar les lleis, la transparència i les normes de la democràcia”.

El diputat valencianista ha recordat que des de Compromís proposaren en les Corts Valencianes que es fera un programa de debats en  Canal 9, en hora de màxima audiència i que estiguera controla i dirigit per professionals independents, com per exemple els associats de la Unió de Periodistes Valencians. La iniciativa va ser rebutjada pel PP i, mesos després, la televisió pública valenciana continua pagant quantitats de diners que no coneix ni l’oposició ni els ciutadans per fer un programa al servei d’una ideologia i d’un partit polític.