Anar directament a les notícies

Morera: “Les prospeccions petrolíferes posen en perill els beneficis econòmics i socials del turisme”

Publicat el en Medi Ambient

El grup parlamentari Compromís també ha fet sentir la seua veu en el Senat, mitjançant el treball del senador mallorquí Pere Sampol, qui este matí ha participat en una roda de premsa junt a Enric Morera per a explicar iniciatives parlamentàries que ha defensat el representant de les Illes a la Cambra Alta i que afecten directament al territori valencià.

Sampol ha parlat d’una esmena que ha aconseguit aprovar al Senat i que va presentar després de parlar amb un grup d’empresaris valencians de la indústria fotovoltaica, que contactaren amb el parlamentari mallorquí mitjançant una gestió d’Enric Morera. El senador del Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista ha criticat al govern central per voler retallar les ajudes que té compromeses amb estes empreses, “mentre fan cada dia més rics a les hidroelèctriques i nuclears, que reben també ajudes quan les seues instal·lacions estan més que amortitzades”.

En eixe sentit, Enric Morera també ha lamentat que el govern socialista de l’estat haja cedit a les pressions i ara represente els interessos “de les nuclears i no de les persones i empreses que creuen en les energies renovables, que sí que tenen molt de futur al nostre territori i que generen riquesa i treball”.

Per altra banda, també s’ha parlat de les prospeccions petrolíferes que ha autoritzat el govern central en la costa valenciana. Sampol ha estat molt crític al Senat en este tema, “perquè perjudica al País Valencià i també perjudica a les Illes. A més a més, el cost que pot tindre un accident d’una petroliera, com ha passat en el Golf de Mèxic, pot tindre un preu molt elevat perquè perdre un any de turistes en esta zona de la Mediterrània seria condemnar-nos a la ruïna total”, segons Sampol.

Per la seua part, Morera ha agraït les gestions del senador mallorquí i ha declarat que des de Compromís, “vigilarem als senadors Chiquillo, Agramunt, Lerma o a la senadora Pajín, entre d’altres, perquè defensen els interessos de la societat valenciana, defensen les energies renovables i facen tot el possible per evitar que la nostra costa siga una zona embrutada pel petroli i sense turisme”.