Anar directament a les notícies

Morera: “Camps té diners per a assessors però no per a tindre forestals tot l’any”

Publicat el en Medi Ambient

El portaveu de Compromís considera “lamentable” que VAERSA contracte sols sis mesos a l’any als forestals valencians perquè és “desfer tot el bon treball fet en estos anys i, a més a més, no podem oblidar que els incendis s’apaguen amb la prevenció d’hivern i ara no tenim vigilància”.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha estat en la concentració dels forestals de VAERSA a les portes del Palau de la Generalitat. Morera ha mostrat tot el seu suport als treballadors i treballadores que s’oposen a la retallada de pressupost i a que estiguen sense treball mig any.

Segons Morera, “no s’entén que quan tinguérem els incendis forestals que l’estiu passat afectaren a les comarques centrals, el president de la Generalitat va prometre més mitjans material i humans. Resulta que no tenim mitjans humans suficients per a cobrir la vigilància de tots els espais naturals que tenim i, ara, resulta que els forestals sols treballaran sis mesos, amb la qual cosa ens trobem en una situació d’absoluta indefensió contra el foc dels paratges valencians”.

També, Morera considera que és inadmissible “la situació de precarietat laboral que patixen els forestals, que fan una gran tasca, cobren uns sous baixos i ara estan condemnats pel conseller Cotino a estar sis mesos en l’atur mentre que Camps té un exèrcit d’assessors que absorbixen 15 milions d’euros dels diners públics i que no aporten res positiu a la societat”.