Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Crevillent, José Manuel Penalva, aposta per “un canvi de govern al municipi per a millorar la vida dels ciutadans”, ja que “només les noves idees i les noves il·lusions poden trencar les inèrcies que el govern municipal del PP a instaurat a Crevillent”.

Penalva va realitzar ahir aquestes declaracions durant la presentació de la candidatura de Compromís per Crevillent, un acte en el que també va participar el diputat autonòmic i candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana, Enric Morera, i la diputada  autonòmica i cap de llista per la província d’Alacant, Mireia Mollà.
                                                                       
El candidat de Compromís –a qui nombroses entitats de la ciutat i personalitats polítiques recolzaren mitjançant diversos comunicats-  va assegurar que en la nit d’ahir “començà el canvi cap a un nou escenari polític, que portarà a la coalició a liderar el canvi de govern que necessita el municipi”.
 
Penalva va explicar que Crevillent “encapçala el rànquing de d’aturats en la província d’Alacant” i va lamentar que siguen les persones del carrer les que paguen les conseqüències d’una crisi “a la que ens van abocar els especuladors i els il·lusionistes del consum i el crèdit il·limitat” i amb “l’autocomplacència i superba dels que preferixen dir que la culpa la tenen els altres”.
 
Per això, el candidat de Compromís considerà “fonamental” dissenyar un pla estratègic per a la ciutat, com a “punt de trobada entre comerciants, empresaris, sindicats, universitat, associacions cíviques, etc.” per a “determinar el model de ciutat que volem per al futur”.
 
Penalva va reconèixer les dificultats que travessa l’economia crevillentina arran la crisi de la catifa i la deslocalització industrial, però explicà que el PP no ha creat “ni un metre de sòl públic industrial amb el que oferir alternatives”, al temps que tampoc ha construït “ni infrastructures bàsiques, com escoles infantils o residències de la tercera edat gratuïtes” ni “ha fomentat l’oci i la cultura al municipi”.
 
En aquest sentit, el candidat de Compromís per Crevillent afirmà que “allargar el mandat del PP serà posposar els problemes de la ciutat, que ni PP ni PSOE van a solucionar”.
 
Per la seua banda, Enric Morera defensà la política de Compromís com “una política de futur”, que treballarà “pel canvi d’un model productiu”, basat en el pas de l’economia especulativa i recreativa a un model auster i productiu.
 
Morera -que destacà que l’objectiu de Compromís és “derrotar les polítiques de dretes i aconseguir el futur sense sectarismes”- apostà també per una economia verda, “un bon exemple de la qual és la cooperativa crevillentina d’energia solar, i no l’energia nuclear que fomenta Zapatero”.
 
Alhora, Mireia Mollà senyalà que “no trobareu iniciatives al Parlament valencià dirigides a Crevillent que no estiguen signades per Compromís” i ha lamentat “les ocasions perdudes per l’alcalde de la ciutat, César Augusto Asencio,  d’aconseguir beneficis per al municipi”.
 
Mollà –que creu “intolerable” que al País Valencià només se’ns conega com a líders dels casos de corrupció i de l’atur- assegurà que Compromís es presenta a Crevillent amb la voluntat de ser l’alternativa “real” a la política del PP, ja que la coalició “no traix el seu ideari ni les seues iniciatives, que es dirigixen a millorar el dia a dia de les persones”.
 
La candidatura de Compromís per Crevillent està formada, en aquest ordre, per José Manuel Penalva, Dory Cortés, Aitana Mas, Ignasi Candela,  Juan Bautista Poveda, Trini Candela, Francesc Candela, Mª Dolores Lledó, Joan Carreres, Nuria Puigcerver, Iván Ferrández, Paula Belso, Pepe Mendiola, Joan Puigcerver, José Antonio Aznar.