Anar directament a les notícies

Morera: “El Consell no ha demanat quasi competència en cinc anys perquè és incapaç de gestionar-les”

Publicat el en General

El grup parlamentari Compromís ha rebut una resposta del Consell molt aclaridora respecte a les gestions que s’han fet per a demanar traspàs de competència de l’Estat a la Generalitat. Segons ha informat el síndic d’este grup parlamentari, Enric Morera, “en cinc anys que té de vida l’estatut reformat per PP i PSOE, el Consell no ha fet massa per demanar més competències i per dotar de major autogovern i fer una gestió més pròxima i més eficaç de molts serveis. Evidentment, el govern de Camps ha tingut el cap en realitzar actes de pura imatge, amb els quals han demostrat que saben gastar diners a dos mans i no saben aportar solucions als problemes reals de la ciutadania”.

Concretament, el govern de Camps sols ha rebut una ampliació de competències i de mitjans en matèria d’ocupació i formació en l’àmbit del treball que sols ha servit per a crear més de mig milió de desocupats al País Valencià. Segons Morera, “en la passada sessió de control a les Corts, el president va tindre una gran oportunitat per explicar què pensa fer per a posar solució al principal problema que té la societat valenciana en estos dies i que és la desocupació. Com era d’esperar, no va respondre i va dedicar el seu torn de paraula a fer comentaris fora de lloc, tot això, amb la clara intenció de tirar balons fora per a distraure l’atenció i no dir que, malgrat tindre més competències en matèria d’ocupació, ha estat capaç de portar a la ruïna a milers de valencianes i valencians”.

Per al parlamentari valencianista, que el Consell no haja demanat traspàs de més competències en cinc anys, “demostra que el govern valencià està paralitzat i que no és veu capaç de desenvolupar més i millor el nostre autogovern i per això no fa res”.

En la relació de competències facilitada pel vicepresident Vicent Rambla queda també clar que el Consell, “no ha demanat altres competències que si podia tindre, com ara la la gestió del litoral, i per tant, acabar d’una per totes amb el fulletó de els terrasses de platja. I no ho ha fet i ha emprat això com un arma per atacar al govern central, un govern que evidentment ens margina a les valencianes i els valencians però que té enfront a un Consell que es queixa molt però que no actua”.

Tampoc s’han demanat més competències en matèria de policia autonòmica, com si han fet altres autonomies. Segons Morera, “això està impedint que tinguem un cos policial propi amb un secció destinada a la vigilància del camp per evitar robatoris i actes de violència contra els llauradors, com malauradament està passant i contra els quals no fa absolutament res el Consell. Sabem que això també és culpa del govern central, però si l’Estat no actua, el que hauria de fer un govern valencià competent seria posar solucions als problemes de les valencianes i els valencians”.