Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha assistit hui a la concentració davant del Palau de la Generalitat que diverses entitats i organitzacions de les poblacions incloses en l’àrea 23 del sistema valencià de salut han organitzat per a mostrar el seu rebuig a la degradació de l’atenció sanitària que estan sofrint des de la seua adscripció a l’Hospital de Manises.

Els veïns de Mislata, una de les poblacions adscrites a l’àrea 23 després de la reestructuració del servei valencià de salut, protesten per la paràlisis a què està sotmès l’Hospital Militar, propietat ara de la Generalitat, en benefici de l’Hospital de Manises, hospital de gestió privada.

Així mateix els veïns de les localitats de la comarca de la Foia de Bunyol rebutgen la seua adscripció a un hospital que els queda tan llunyà i reclamen la construcció d’un hospital comarcal.

Segons ha declarat Oltra “esta reestructuració de l’àrea 23 de salut respon únicament a l’objectiu d’afavorir el negoci de les empreses privades que gestionen l’Hospital de Manises perjudicant seriosament als ciutadans que veuen com esta mercantilització de la sanitat que ha implantat el govern del PP està degradant greument l’atenció sanitària que reben”.

“Des de Compromís reiterem el nostre rebuig a la privatització de la sanitat i reclamem que es el govern valencià complisca el seus compromisos i dote a l’Hospital Militar de tots els mitjans humans i materials necessaris i escometa la construcció d’hospitals comarcals tan bàsics com el de la Foia de Bunyol”, ha conclòs Oltra.