Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que “el Consell ha tornat a impedir, com ve fent sistemàticament durant tota la legislatura, que els diputats del grup parlamentari Compromís tinguem accés a la documentació que reclamem sobre assumptes controvertits de la gestió del govern valencià”.

En esta ocasió es tracta d’una petició de documentació registrada per Oltra el passat 8 de febrer en què reclamava una còpia del projecte de les obres de l’edifici de l’Àgora a València dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava.

“En esta ocasió no han hagut de recórrer a l’existència de clàusules de confidencialitat per a no permetre’ns l’accés a esta documentació, només han hagut de sol·licitar una pròrroga de 20 dies per aconseguir que amb la proximitat de la fi de la legislatura la nostra petició de documentació decaiga”.

“El més cínic –ha afegit Oltra- és l’escrit en què el Conseller de Economia, Gerardo Camps, sol·licita la pròrroga, que justifica ‘a fi de facilitar amb el major rigor possible la informació requerida’, quan el que està aconseguint és justament el contrari que no tinguem accés a una documentació existent que no requereix ninguna preparació, només que ens la mostren”.

Per a la diputada de Compromís “queda en evidència una vegada més la manca de transparència i opacitat del govern del PP, que vulnera sistemàticament els drets dels diputats de l’oposició impedint la nostra tasca de control a l’executiu”.