Anar directament a les notícies

Compromís demana mirar al futur en el que respecta al Centre de Congressos i aprofitar les infrastructures existents

Publicat el en Economia i Ocupació

El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre, ha assegurat hui que “el projecte del Centre de Congressos a la zona de la Sangueta va nàixer ja fracassat per la seua mala ubicació i per la manca d’inversions del Consell en Alacant”, però ha destacat que cal “mirar al futur i projectar polítiques de turisme de congressos amb les infrastructures que tenim”.

Mestre ha explicat que “l’elecció de la zona de la Sangueta fou un greu error del PP i del PSOE, com ja s’advertí des de Compromís” i ha recordat que el projecte també s’enfronta a un “PP que des de la Generalitat segueix donant l’esquena a la ciutat d’Alacant amb les seues excuses de mal pagador i les promeses incomplides”.

Tanmateix, el cap de la llista de Compromís a Alacant considera que “el projecte fracassat del Centre de Congressos de la Sangueta no ha de ser excusa per a no comptar amb una política turística adreçada a la captació d’esdeveniments congressuals”.

En aquest sentit, Mestre ha assenyalat que l’actual Auditori Provincial, el Col·legi de Metges o les infrastructures hoteleres amb les que compta la ciutat han d’aprofitar-se a l’hora d’elaborar una política congressual “que actualment no existeix amb el govern del PP”.

“No podem seguir immobilitzats, cal posar-nos a treballar en oferir una oferta de congressos atractiva que genere activitat econòmica i turisme estable”, ha afegit el candidat de Bloc-Iniciativa-Verds.

Alhora, Mestre ha indicat que “la defensa dels nostres interessos com a ciutat, passa per l’exigència de construir un país més equilibrat, que mire més al sud i on no haja de passar tot pel cap i casal”. 

Per al cap de llista de Compromís per Alacant, aquesta defensa dels interessos de la ciutat vindrà donada també per “la cooperació amb el nostre entorn, la col·laboració institucional i la capacitat de ser més competitius i més atractius com a ciutat, pel que el projecte IFA-Arena representa una oportunitat de futur de la qual no hauríem de restar al marge”.

Per la seua banda, la diputada autonòmica de Compromís i cap de llista per la província d’Alacant, Mireia Mollà, ha explicat que el PP ha demostrat a Les Corts que “el Consell no té cap intenció de desbloquejar la construcció del centre de la Sangueta, mentre que no tenen problema en gastar-s’ho tot en saraos i sobrecostos com els de l’Àgora de la ciutat de València”.

“Alacant necessita moltes inversions pendents, com el tercer hospital metropolità, però per tal que arriben seran necessaris més diputades i diputats compromesos que treballen per una política autonòmica per a totes i tots, del sud al nord del País Valencià”, ha afegit Mollà.