Bota al contingut principal

Per al portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, “el que passa en RTVV és espill del que passa en la Generalitat Valenciana, on sabem que sols aquells que diuen públicament que són amics de Camps o dels consellers cobren prompte i bé, malgrat no fer la faena, com ha passat amb el cas de Calatrava”. Per contra, “són molts els proveïdors que passen per una situació delicada perquè la Generalitat fa mesos i mesos que no els paga, malgrat haver prestat els seus serveis”.

El dirigent valencianista considera que el president de la Generalitat, “hauria de donar explicacions urgents a la societat de com i de quina manera es gasta els diners de les valencianes i els valencians. Moltes empreses, entre estes Correus, tenen molt d’interés de saber per què no cobren mentre que els amics de Camps sí que cobren per treballs que ni han fet”.

Per a Morera, “la situació és d’extrema gravetat perquè ens trobem que Camps està col·locant a molts amics, coneguts i saludats en l’administració valenciana mitjançant les conselleries, fundacions i empreses públiques i, a més a més, paguen als amics i donen contractes també als seus coneguts. Estem arribant a uns nivells de descontrol molt perillosos dels quals Camps és el principal culpable”.

El parlamentari valencianista ha fet estes declaracions després de rebre una contestació del director general de RTVV, José López Jaraba, a unes preguntes formulades pel síndic de Compromís al voltant d’una pàgina web multimèdia que l’ens públic ha adjudicat a empreses externes, malgrat l’excés de plantilla que té la radiotelevisió pública. Segons Morera, “una vegada més, no ens han aclarit res, ni les relacions d’amistat manifestes ni per què sols s’ha presentat una empresa per a l’assessorament”.

Des de la tercera força política en les Corts Valencianes consideren que les prioritats d’una administració pública, “és gestionar bé els diners de totes i tots i això es fa contractant allò que és necessari i pagant en temps i forma als proveïdors que complixen amb el seu treball i serveis. Per desgràcia, tenim una Generalitat que no respecta la llei de morositat i que no paga a les empreses que complixen, sols als qui van a aprofitar-se de l’administració pública”.