Bota al contingut principal

Els estudiants de cinc instituts d’Oliva i Tavernes de la Valldigna podran fer les proves d’accés a la universitat (PAU, conegudes com la selectivitat) en el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, gràcies a la col·laboració entre els ajuntaments dels dos municipis i la Universitat, que han sabut respondre a les reivindicacions dels centres educatius.

D’esta manera, els estudiants no hauran de desplaçar-se al campus de Vera, estalviaran temps i guanyaran en tranquil·litat. Sols falta l’autorització definitiva de la Conselleria d’Educació, que, segons fons del vicerectorat d’alumnes de la UPV, no presentarà cap problema, ja que es tracta d’una proposta consensuada per les parts.

Els centres que es beneficiaran de l’acord són: IES Gabriel Ciscar, IES Gregori Maians i Col·legi San José de la Montaña, d’Oliva; IES Jaume II el Just i l’IES La Valldigna, de Tavernes de la Valldigna. En total, cada any s’hi presenten aproximadament 190 estudiants.

Segons explica José Mas, coordinador de la selectivitat de la Universitat Politècnica de València, el campus de Gandia passarà d’acollir un tribunal a acollir-ne dos, i ocuparà la majoria de les aules disponibles. Es tracta d’un esforç organitzatiu i pressupostari amb què es pretén facilitar als estudiants realitzar estes proves amb èxit.

“Fins ara no s’havia pogut fer perquè les proves d’accés a la Universitat coincidien amb els exàmens dels estudiants del campus de Gandia. Amb els graus, els exàmens s’avancen i hem treballat conjuntament per a respondre a esta necessitat” ha afirmat Mas.

Segons Pepe Pastor, amb este esforç el campus de Gandia demostra el seu compromís amb les poblacions del voltant i destaca els beneficis que suposa per a estes localitats tenir un campus universitari prop.

L’alcalde d’Oliva, David González, i l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, s’han reunit diverses vegades amb el director del campus de Gandia, Pepe Pastor, la vicerectora d’alumnes de la UPV, Victoria Vivancos, i el coordinador de les proves d’accés, José Mas, per a atendre les demandes dels centres educatius.

Per a l’alcalde d’Oliva, David González, “es tracta d’una magnífica noticia tant per als estudiants com per a les famílies”. L’alcalde ha volgut agrair a Pepe Pastor i a tot l’equip directiu del campus l’esforç realitzat per a fer-ho possible. També ha agraït la faena dels directors dels centres de secundària d’Oliva i de la regidora d’Educació, Rosanna Torres.

Finalment, l’alcalde d’Oliva s’ha mostrat satisfet amb esta notícia fruit també de la col·laboració entre dos ajuntaments de la comarca com Oliva i Tavernes.

Per a l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, “suposa una gran satisfacció que esta demanda de la comunitat educativa de la nostra ciutat haja estat recollida per la Universitat Politècnica de València. Gràcies a l’esforç de la UPV, els estudiants de la Valldigna no hauran de desplaçar-se a València a fer els exàmens”.