Bota al contingut principal

El candidat de la Coalició Compromís a la Presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha animat al Consell de Camps a practicar “d’una forma millor la diplomàcia, deixant l’electoralisme i el sectarisme en les seues seus del partit per a treballar pel bé comú de les valencianes i els valencians”. Per això, des de Compromís han animat a Camps a exercir “com un president de veritat, sense por a relacionar-se amb altres presidents. Sabem que té molt bones relacions amb el president murcià, però no les té ni amb el català, ni el balear, ni l’aragonés o el castellano-manxec”.

Morera considera que és una vergonya que el Consell permitisca l’emissió de televisions “pirates o pràcticament pirates i il·legals, que no apliquen la normativa, no fan producció pròpia ni local i damunt emeten pornografia i tarots, i a eixes televisions no els passa absolutament res perquè moltes pertanyen a persones pròximes al PP i ací continuem sense poder vore TV3 o IB3 i en eixos territoris no poden vore Canal 9”.

Segons el líder valencianista, “el govern valencià ha de solucionar problemes i no crear-los. Com ara se sap que no té capacitat sancionadora, que deixe tranquils els repetidors de TV3 i que facen un esforç per instaurar un període d’entesa i de normalitat, que és el que toca a estes altures del segle XXI i no estar en continues guerres de l’Edat de Pedra que sols interessen electoralment a determinats sectors del PP”.

Des de Compromís exigeixen al govern central que tramite, d’una vegada per totes, la Iniciativa Legislativa Popular que ha recollit suports en tot l’estat i que demana que s’aplique una llei de televisions sense fronteres. “L’intercanvi d’acusacions, les excuses sobre les competències, sols demostren que ni el govern central ni el valencià tenen interés ni voluntat d’aconseguir una normalitat de reciprocitat i de llibertat d’expressió, que és el que toca en un estat democràtic i modern com se suposa que és en el que estem”, ha assegurat Morera.