Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha visitat El Celler de la Muntanya, empresa puntera de la localitat de Muro d’Alcoi que ha posat en pràctica la comercialització de vins de qualitat, mitjançant la “microvinya”, és a dir, proveint-se del raïm de xicotets productors de la zona. Segons Morera, “des de Compromís i des de les formacions que estem en la coalició apostem per iniciatives empresarials així, arrelades al territori, a la seua gent i per això, una de les nostres prioritats de govern és donar total suport a estes accions tan necessàries per a dignificar l’agricultura, posicionar els nostres productes i generar ocupació estable”.

Segons Morera, “l’activitat que ha generat El Celler de la Muntanya i el seu projecte de ‘microvinya’ és un exemple a seguir. Nosaltres apostem per iniciatives d’estes característiques que afavoreixen, per una banda la recuperació de l’activitat agrícola, la conservació del paisatge i la generació de llocs de treball, evitant també el despoblament dels municipis de l’interior especialment. Cal recuperar els milers de llocs de treball en el sector primari destruïts per la priorització dels sectors de la construcció, mitjançant una revalorització i rendibilització social de les seues activitats, en estreta col·laboració amb les indústries agroalimentàries de qualitat, el sector d’energies renovables i el sector serveis”.

El candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana per la Coalició Compromís ha aprofitat la seua visita a Muro d’Alcoi, per a reafirmar les propostes de la coalició per augmentar les ajudes de la Generalitat Valenciana als sectors agrícola i ramader, destinant-les a millorar la qualitat, la productivitat, la modernització, la qualitat de vida i de treball, subvencionant joves agricultors i ramaders, explotacions cooperatives, societats de regants i altres accions destinades al medi rural valencià.

Morera, qui ha estat acompanyat per l’alcalde de Muro, Rafael Climent (BLOC), el número dos de la llista de Compromís per Alacant, Dimas Montiel i altres regidors i candidats de l’Alcoià i El Comtat, ha assegurat que des de Compromís s’impulsaran “plans de xoc territorials de reactivació econòmica i per a la creació d’ocupació a les comarques i zones amb taxes d’atur superior a la mitjana autonòmica valenciana. Crear ocupació entre PIMES, persones emprenedores i autònomes mitjançant acords amb entitats financeres i de banca ètica que facen possible un millor accés al crèdit i menors tipus d’interès i això és fàcil de fer i ho farem, altres que es dediquen en pensar en grans saraus que sols omplin les butxaques d’uns pocs”.

La visita de Morera a Muro d’Alcoi ha continuat per l’empresa d’instruments musicals artesanals “Alhambra”, on el líder valencianista ha destacat que “l’artesania i els productes de qualitat que fabriquem en esta terra també són font de riquesa i ocupació i, fins el dia de hui, les administracions valenciana i central no promocionen com cal”.