Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, considera que el conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, “té l’obligació de donar explicacions públiques a la ciutadania de per què diners d’una empresa pública com Vaersa se’n van a les butxaques dels seus directius. Eixos recursos haurien d’estar destinats per a mitjans humans i materials per a la vigilància, la prevenció i l’extinció d’incendis”.

Cal recordar que Morera va ser el primer representant polític en criticar la lentitud i la manca de recursos per actuar en els incendis declarats la setmana passada en les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida i la Marina Alta. Després de les denúncies públiques del portaveu de Compromís s’han afegit sindicats i altres partits, que han vingut a confirmar el que ja sabien des de la coalició valencianista, progressista i ecologista des del primer moment: el Consell de Camps ha retallat dràsticament les partides per a la vigilància, prevenció i extinció d’incendis; deu molts diners a les empreses que es dediquen a això i ara, per informacions filtrades per un sindicat, “sabem que el govern de Camps prefereix deixar sense treball als treballadors que fan la vigilància i fan la prevenció dels focs per a poder donar primes de 785.000 euros”, segons Morera.

El líder valencianista considera que cal aclarir això perquè si un sindicat molt implantat en eixa empresa ho diu, “és perquè tindran una informació real i veraç, per tant, no ens conformem amb les declaracions de Cotino, qui diu que res d’això és cert, i volem saber tota la veritat. En menys d’un any hem patit una sèrie d’incendis molt greus a les comarques centrals perquè la Generalitat no disposa dels mitjans suficients. Perdem el territori, els espais naturals i es posen en perill les propietats i les persones, per això, cal més accions, cal més inversió i menys visiten propagandístiques buides de continguts i de compromisos, com fa el PP”.