El diputat de Compromís diu que “el que hi van fer va ser eixir del pas com van poder, quan amb l’informe dels tècnics els va eixir el tret per la culata”.
El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “després d’escoltar les paraules del secretari autonòmim d’Indústria davant de les Corts, tenim clar, si encara ens quedava cap dubte, que el PP vol tirar endavant el fracking al Maestrat i els Ports, caiga qui caiga, i per més oposició que trobe entre la ciutadania i els ajuntaments, fins i tot els del seu mateix color polític”.
El diputat de Compromís ha declarat que “les raons d’aquest encabotament, i les vinculacions que puga tindre la decisió amb l’empresa Montero Energy és un fet al qual no podem atribuir-li legalment cap raó; però, vistos els lamentables antecedents que estan eixint a la llum, és lògic que estiguem ben preocupats pel tema. Entenem que a la Diputació de Castelló no va haver, per part del PP, cap conversió a l’ecologisme i a la defensa del medi ambient, sinó que l’acord de la comissió de tècnics, constituïda a proposta de Compromís, els va sorprendre, no van saber com eixir del pas i van acceptar demanar la suspensió d’aquest mètode, amb la reserva mental que ja l’aturarien “més cap a dalt”, com així estan fent”.
Pañella ha rebatut els arguments del PP, assegurant que “no poden excusar-se en raons legals, perquè han estat ells qui van modificar fa poc la llei per a adaptar-la a la voluntat d’impulsar el fracking. No poden argumentar la rendibilitat econòmica, perquè ells han triat un model com aquest, carregant-se per a aconseguir-ho les alternatives energètiques verdes. I admeten que no poden garantir-nos la seguretat, com va passar amb el Castor, contra terratrèmols i contaminació”.
Finalment, Pañella ha assegurat que “per part de Compromís, reiterem la nostra total oposició a la utilització d’aquesta tècnica per a cap operació, extractiva o investigadora, en el nostre subsòl. Volem deixar clar que ens hi oposarem amb totes les formes democràtiques possibles. I reiterem que, si després de les autonòmiques de 2015, Compromís té alguna responsabilitat de govern o és decisiva per a l’aprovació de qualsevol llei, la prohibició de l’ús del fracking en territori valencià serà condició sine quan non en qualsevol acord o negociació”.