Bota al contingut principal

El candidat a la presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha assegurat este matí que està totalment d’acord amb les paraules dels regants del Xúquer, els qui han denunciat el canvi d’opinió del candidat del PSOE valencià, Jorge Alarte. Des de Compromís consideren que els socialistes valencians, “estan ara amb les tesis transvasistes del PP, les que volen l’aigua per a l’especulació urbanística i no per a l’agricultura ni per a regenerar els aqüífers, que és el sentit d’eixe projecte”.

A més a més, des de la coalició valencianista, progressista i ecologista, recorden que l’únic punt per a transvasar que té sobrants i no perjudica als regants de les Riberes i de València és des de l’Assut de la Marquesa, i per tant, “qualsevol canvi de plans seria posar en perill el riu, posar en perill l’agricultura de les comarques que s’abasteixen del riu i seria demostrar un exercici de gran hipocresia del PSOE, que es posicionaria junt amb el PP i amb els especuladors que ens han portat a la crisi i que s’han fet rics a costa de destrossar el nostre territori i els nostres recursos”, segons Morera.

El candidat de Compromís també ha incidit en què les ajudes econòmiques de la Unió Europea per al transvasament Xúquer-Vinalopó, “són molt concretes i són exclusivament perquè l’aigua del Xúquer servisca per a regenerar els aqüífers esgotats del Vinapoló i també per a regar els conreus del Sud, mai per a fer especulació urbanística i això sembla que no ho té massa clar ara el senyor Alarte”.

Morera ha manifestat el seu total suport als regants del Xúquer i ha assegurat que des de la Coalició Compromís, “no es consentirà que es pose en perill el riu, els seus agricultors i les poblacions que depenen del Xúquer. Volem salvar el nostre riu, que tinga una aigua de qualitat i que es practique també la solidaritat entre els regants del País Valencià transvasant els sobrants des del punt que diuen els qui millor coneixen el Xúquer i els seus recursos”.