Bota al contingut principal

Enric Morera candidat la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís ha manifestat la seua preocupació pels plantejaments que recentment ha fet el Consell per a desmantellar l’administració autonòmica atacant als empleats públics.

Segons Morera, “la nostra administració se sosté per l’eficient activitat dels seus empleats públics. Han acceptat la reducció de salari i són persones compromeses amb el servei públic. Els mals que afligeixen a l’administració valenciana, siga autonòmica o local, no estan en els seus empleats sinó en els gestors que dilapiden els recursos econòmics i humans que posseeix. La nostra administració està ben dimensionada quant a la quantitat d’empleats i açò es manifesta en la ràtio habitants per empleat públic que ens col·loca a la cua amb 23 habitants per empleat públic al que caldria afegir les èpoques turístiques que aquest ràtio, per a alguns serveis, s’incrementa”.

Per al candidat valencianista, la proposta del govern de Camps, “és una mesura demagògica i pretesament popular però és un atac inacceptable al servei públic, a la dignitat dels empleats i a l’atenció deguda als ciutadans. El PP ha privatitzat bona part del servei públic a través d’empreses interposades o fundacions, retirant competències als empleats i desacreditant-los sistemàticament. És inacceptable tal actitud respecte a aquest col·lectiu quan són estes persones les que sostenen i han sostingut l’atenció a la ciutadania malgrat tot el que està afectant als seus gestors”.

En opinió de Morera, el Consell del PP “ha perdut el tren en èpoques de creixement econòmic, i ara que els deutes li atabalen pretén resoldre-ho reduint el capítol de personal, però sense tocar aquelles partides que suposen major despesa que no és inversió i sense perdre cap dels privilegis adquirits dels alts càrrecs i la seua xarxa clientelar de fundacions, paradetes i societats anònimes”.

El portaveu valencianista ha assegurat que des de Compromís “s’han fet propostes al llarg de la legislatura molt serioses de plans d’austeritat, d’alleugeriment d’entitats, alts càrrecs i despeses supèrflues, a més de plans de rendibilitat de les infraestructures, dependències, edificis i serveis que no suposen la reducció del capítol de personal però sí, de les externalitzacions d’empreses que suposen un sobrecost inacceptable per a una administració pública. Per la via d’externalitzar serveis i activitats com VAERSA, la sanitat, els privilegis a les universitats privades catòliques han sobrecarregat les despeses de la Generalitat amb l’objectiu de privatitzar el públic sense transparència i a favor, a més de determinades empreses”.

Cal recordar que el Consell ja ha reduït més d’1.200 places en educació per la via d’eliminar les ofertes públiques i en sanitat s’estan amortitzant places necessàries d’atenció a la ciutadania. Incrementar estes retallades perjudica no solament a l’administració pública sinó a l’economia del nostre país doncs disposar una societat del benestar és mantenir l’atenció directa per servidors públics. Desmantellar l’administració com pretén el PP atacant als seus empleats suposa un minvament de la riquesa del nostre país.