Bota al contingut principal

El candidat de la Coalició Compromís per la circumscripció de Castelló, Josep Maria Pañella, considera que ni la Generalitat ni l’Estat, “han fet el més mínim en estos anys per millorar les connexions d’estes comarques, com tampoc les han dotades amb infraestructures educatives, sanitàries ni d’atenció a les persones majors”. En opinió del dirigent nacionalista, “tampoc s’ha actuat per a potenciar els sectors productius tradicionals, com ara l’agricultura, la ramaderia, l’artesania o l’apicultura i per això, al no ajudar als habitants d’estes zones s’està produint una despoblació d’estos territoris”.

Pañella ha manifestat que des de la Coalició Compromís tenen “una especial sensibilitat amb les comarques de l’interior de Castelló” i, prova d’això, són les propostes que el candidat de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha portat a les Corts Valencianes en estos quatre anys. Per exemple, des de Compromís van assumir totes les reivindicacions fetes per joves d’estes comarques al passat Aplec dels Ports, en el qual hi va participar Pañella.

Les principals preocupacions d’estos joves de les comarques de l’interior són la manca d’escoletes infantils de 0 a 3 anys en localitats com La Mata o Sorita. En eixe sentit, Pañella ha recordat que un dels eixos de govern de Compromís, “és la creació d’una xarxa pública valenciana d’escoletes infantils perquè l’escolarització dels més menuts no siga un cost per a les famílies i ajude a conciliar la vida laboral amb la familiar. De fet, nosaltres hem impulsat una Iniciativa Legislativa Popular i hem recollit signatures per a demanar al govern valencià eixa xarxa d’escoletes tan necessària”.

Pañella també s’ha fet ressò de les reivindicacions d’altres serveis bàsics. “En Vilafranca, per exemple, tenim 650 persones majors censades però no tenim un centre per als majors. També és molt lamentable que un veí de Cinctorres haja de fer 77 quilòmetres per a fer-se una cosa tan bàsica com una ecografia, i la culpa de tot això és del govern del PP, que ha marginat i margina als ciutadans i ciutadanes de l’interior de Castelló”.

Des de Compromís també consideren que les carreteres estan “abandonades i ens remetem als exemples, perquè d’Ares a Sorita fer 43 quilòmetres costa quasi una hora, això si, si s’esquiven els clots correctament”.