Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, considera que les dades de la EPA “són preocupants per a la societat valenciana perquè estem en quasi 600.000 desocupats, i això implica a que més d’1.500.000 valencianes i valencians, membres de les famílies afectades per la desocupació, estan passant-ho malament mentre el govern valencià del PP és incapaç de fer res al respecte ni actuar front a un govern central que ha demostrat per activa i per passiva la seua inutilitat per a fer front a la crisi”.

Segons Morera, “el president Camps i els consellers han mentit, una vegada més, a l’opinió pública valenciana perquè parlaven de milloria de l’economia valenciana en 2011, quan en el primer trimestre han estat incapaços d’evitar que vora 24.000 persones perderen el seu lloc de treball. No tota la culpa és de Zapatero, que en té molta, i per això, alguna cosa haurà de dir el president perquè açò és un problema greu, una qüestió d’estat i ha de donar la cara el president de la Generalitat quan la seua salut li ho permeta”.

El cap de llista de Compromís ha declarat que davant estes xifres, “cal un canvi econòmic urgent, cal crear riquesa i repartir-la urgentment amb justícia i PP i PSOE han demostrat que no saben crear ocupació estable, ni riquesa i molt menys repartir-la amb justícia”. Segons Morera, “el 22 de maig, eixes 600.000 persones tenen una molt bona oportunitat de mostrar el seu malestar i d’apostar per propostes polítiques honestes i diferents. Nosaltres estem farts de les promeses de PP i PSOE, com qualsevol ciutadà i volem fets, per això proposem fets que en les properes setmanes anirem explicant a la ciutadania”.

A més a més, Morera ha recordat que el PP “no pot resoldre els problemes de corrupció, de pobresa, de desocupació i endeutament perquè els seus diferents governs han estat els culpables de fomentar-los. I el PSOE valencià tampoc pot fer molt més perquè és còmplice de l’executiu central, d’eixe govern desacreditat perquè ha negat la crisi des del primer moment i no ha sabut actuar al respecte”.