Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha afirmat que “Compromís és la solució a la crisi perquè té propostes”, enfront de “un PSOE frívol que ens ataca amb una fiscalitat de dretes” i “un PP que ha sumit al País Valencià i especialment a Alacant en una economia especulativa i recreativa”.

Enric Morera ha presentat hui a Alacant els Compromisos amb el Treball de la coalició, al costat de la candidata autonòmica Mireia Mollà, el candidat a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre, i Ismael Vicedo, responsable de treball de la candidatura municipal de Compromís per Alacant.

El candidat de la Generalitat ha explicat que “ni serem els primers a eixir de la crisi ni hi ha brots verds, ací hi ha atur, balafiament i corrupció per culpa del PP i del PSOE, un PSOE frívol que ens pica amb una fiscalitat de dreta i ha tirat mà a les butxaques dels pensionistes i dels treballadors públics i ens neguen el finançament autonòmic”.

“A Alacant es viu encara amb major gravetat política econòmica, per açò Compromís està en contra de les polítiques del PP basades en l’economia especulativa i recreativa”, ha afegit Morera, que ha destacat la necessitat de “traure de la degradació institucional a un president de la Generalitat que no dóna la cara i està amagat”. 

Davant aquesta situació, “Compromís aposta per un model productiu sostenible de economia social que no es carregue el territori ni precaritze les condicions laborals dels treballadors” i, per açò, Enric Morera ha demanat als treballadors “que enfoquen la indignació positivament cap a les candidatures de Compromís”.

Per la seua banda, Mireia Mollà ha detallat les propostes de Compromís amb el treball i que, en primer lloc, passen per un Pacte Territorial per l’Ocupació com a instrument concertat amb sindicats i empresariat per a generar polítiques actives d’ocupació a Alacant i la seua àrea metropolitana. 

Al mateix temps, ha sol·licitat que es desenvolupe al País Valencià la Llei de Dependència i es creu una xarxa d’escoles públiques infantils i que es duga a terme una zona d’activitat logística enllaçada amb el corredor mediterrani, com a part de les propostes de foment de treball. 

La candidata autonòmica també ha defensat “la recuperació de la CAM com a caixa d’estalvis pública i al servei de la societat alacantina, especialment pel que fa a la necessitat de finançament de PIMES, autònoms i famílies i el manteniment de la seua obra social”. 

Per la seua banda, el candidat a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre, ha criticat que “la candidata socialista, Elena Martín, anuncie la inversió de més de 700 milions d’euros per a revitalitzar els barris d’Alacant sense passar pel primer punt que proposa Compromís i que és aconseguir el consens dels agents socials”.

Metre, ha indicat, a més, que “és una frivolitat fer aquest tipus de propostes quan cobra més de 60.000 euros a l’any” i li ha aconsellat que “faça com la seua antecessora fa quatre anys i li demane a Zapatero que la convertisca en ministra de Treball després d’anunciar la creació de 34.000 llocs de treball en una ciutat la població activa de la qual és de 35.000”.