Bota al contingut principal

La candidata de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat que “la Conselleria d’Educació no ha efectuat encara l’ingrés corresponent a les despeses dels centres docents del primer quadrimestre de 2011. Aquest ingrés és vital per als centres educatius, perquè d’ell depenen els gastos corrents com la llum, l’aigua, el gas, etc”.

La Conselleria d’Educació assigna a cada centre docent un pressupost anual que ingressa en el compte de cada centre en tres terminis. La norma sol ser que l’últim dia de cada quadrimestre es rep l’import corresponent a eixe termini. Així a finals d’abril els centres haurien d’haver rebut este ingrés de part de la conselleria.

Segons la candidata de Compromís “aquest retard injustificat se suma al que ja van patir els centres a principi d’any quan tampoc s’ingressà a temps l’últim quadrimestre del 2010. Açò està generant situacions crítiques en molts centres, que no han pogut fer els seus pagaments ordinaris de llum, aigua, gas o telèfon. En alguns casos, aquest incompliment de la Conselleria ha obligat a retornar rebuts de subministraments energètics i, en aquests moments, es temen que les companyies elèctriques o de gas procedisquen a tallar el subministrament”.

Per a Oltra “esta manera de procedir des de la conselleria que dirigeix Alejandro Font de Mora és un atac més contra la línia de flotació del sistema educatiu públic que ja ha vist minvat significativament el nombre de professors en el present curs, la reducció de programes d’atenció a la diversitat, la reducció de programes d’ensenyament en valencià i ara, a més, pateix una estrangulació econòmica sense precedents”.

“Exigim l’immediat pagament del deute per normalitzar la situació i que no es paralitzen les activitats acadèmiques dels centres. Des de Compromís apostem per una inversió decidida de l’administració autonòmica en l’educació pública com a millor garantia de futur per al desenvolupament de la nostra societat”, ha conclòs Oltra.