Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha informat este matí que des de la seua coalició demanaran una compareixença urgent en les Corts Valencianes del director del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), perquè explique com va autoritzar la manipulació de les enquestes d’intenció de vot publicades en dates prèvies a la campanya electoral i que situava a Compromís “pràcticament fora del planeta”.

Segons Morera, “eixes enquestes falses tenien com a únic objectiu restar-li vots a partits més menuts, en especial Compromís i ens sembla un insult a la democràcia i a la intel·ligència de les ciutadanes i ciutadans que una institució oficial, pagada amb diners públics, es dedique a servir als interessos partidistes de grans formacions polítiques i menyspreen el vot cap a unes altres opcions”.

Des de la coalició formada per BLOC, Iniciativa i Els Verds consideren que les enquestes del CIS, “tenien com a objectiu desmoralitzar als votants progressistes perquè no optaren per altres opcions polítiques, encara que la jugada els ha eixit malament. No obstant això, lamentem que una institució pública que ha de reflectir el sentir de la societat manipule de forma interessada”.

Si el director del CIS, Ramón Ramos Torres, no es presenta a comparéixer en el parlament valencià, des de Compromís no descarten demanar la seua dimissió.