Bota al contingut principal

El portaveu de la Coalició Compromís, Enric Morera, ha fet un balanç de les xifres de l’atur del mes de maig que s’han publicat este matí. Segons el dirigent valencianista, “que baixa la desocupació en la nostra terra és una bona notícia, però les xifres segueixen sense ser bones perquè més de 500.000 valencianes i valencians estan encara sense treball. A més, l’increment d’ocupació del nostre territori segueix estant per davall de la mitjana estatal, perquè hi ha més contractes en totes les autonomies i la mitjana del creixement és d’1,87% mentre que ací ens quedem els quarts per la cua, amb un 1,07%”.

Per a Morera, les dades, encara que siguen positives, “no són gens encoratjadores perquè hem començat la campanya turística i, en la nostra opinió, havia de ser més elevada la xifra de contractes ja en el mes de maig. Açò també demostra l’abandó al que ha sotmès el Consell de Camps al sector turístic, un dels principals motors de la nostra economia”.

Segons el portaveu de Compromís, “una curiositat de la gran farsa sobre la creació de l’ocupació en la nostra terra és l’informe sobre l’impacte econòmic de la Fórmula 1 a València l’any 2010, que no es pot ni descarregar el PDF de la pàgina web de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques perquè, possiblement, no es correspon amb la realitat que pateixen els ciutadans i ciutadanes de la capital del Túria”. De fet, Morera ha recordat que la consellera de Turisme, “en declaracions als mitjans de comunicació, va dir a les darreries de juny de 2010 que l’impacte econòmic de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València era de 60 milions d’euros, encara que si consultem les hemeroteques, cada conseller dóna una xifra diferent i, a més, asseguren que amb la Fórmula 1, la Copa Amèrica i uns altres grans esdeveniments s’han creat 270.000 llocs de treball. Seguim tenint 500.000 desocupats i no crec que la situació que passa eixe mig milió de persones siga una mentida”.