Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, s’ha referit a la informació publicada hui pel diari Público al voltant de la concessió d’ajudes a la cooperació per la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania a ONGs afins al PP.

 

Segons Mollà “és d’extrema gravetat que la Conselleria de Solidaritat haja obviat els informes tècnics que desaconsellaven atorgar ajudes a unes ONGs, afins al PP, que són poc transparents amb el que fan amb els seus fons”.

 

“Esta és una prova més de les irregularitats que envolten a la concessió d’ajudes a la cooperació internacional per la conselleria que dirigeix Rafael Blasco. Les sospites sobre la seua gestió al front de la solidaritat valenciana van en augment i ja la Fiscalia Anticorrupció investiga un presumpte desviament de fons per al Tercer Món cap a una xarxa d’empreses que nosaltres denunciarem”.

 

Per a Mollà “esta nova resolució d’ajudes confirma que el conseller Blasco utilitza la cooperació internacional per a establir una xarxa clientelar. S’han deixat fora ONGs de reconegut prestigi que obtenien la màxima puntuació dels informes tècnics mentre s’ha premiat a altres sobre les que hi ha sospites sobre la seua gestió de fons per a la cooperació internacional”.

 

“Estos fets incrementen les sospites sobre la utilització d’estes ajudes amb fins partidistes. Des de Compromís anem a revisar la nombrosa documentació que aportàrem a la fiscalia sobre l’existència d’una presumpta trama per al desviament de fons de la cooperació per si trobem relació entre el que denunciàrem en el seu dia i les ONGs premiades en esta nova concessió d’ajudes ”, ha conclòs Mollà.