Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit a les dades fetes públiques per Renfe que evidencien que durant el primer semestre de funcionament de l’AVE Madrid-València s’han registrat mig milió de viatgers menys dels previstos. (960.000 usuaris front als 1,4 milions de previsió).

 Per a Oltra “estes xifres demostren el fracàs del model radial de desplaçament de persones cap a Madrid amb l’AVE. Ara s’han d’exigir responsabilitats als ideòlegs d’este model de infraestructures a qual donen suport tant el PP com el PSOE”.

 “Des de Compromís ja ho veníem advertint i reclamàvem que per a la nostra economia el que tenia una importància vital no era l’AVE sinó el desenvolupament del Corredor Mediterrani, sobre tot per al transport de mercaderies”.

 Segons la diputada de Compromís “s’ha acabat demostrant que l’impacte econòmic de l’AVE és molt menor del que ens venien els dos partits majoritaris. La inversió en esta infraestructura i no en altres més adients com el Corredor Mediterrani està suposant un impacte negatiu a nivell econòmic, mediambiental i social.

 “Les xifres de viatgers de l’AVE Madrid-València juntament amb el fet que s’elimine el servei d’AVE entre capitals de Castella La Manxa són bona mostra de què haguera sigut molt més rentable, barat i sostenible invertir en la modernització de les línies i trens tradicionals de llarga i mitjana distància i en els de rodalia”.

 Per a Oltra “els nostres governants han apostat per l’AVE, una infraestructura realitzada amb fins electoralistes, que no ha suposat l’arribada de més visitants a València, ja que s’han suprimit enllaços aeris, i que ens deixa una hipoteca que dificulta que es puga invertir en altres infraestructures de transport públiques com el tren Gandia-Oliva–Dénia o el servei de rodalies entre Castelló i les nostres comarques del Nord”.