Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell una correcta aplicació de la Llei de Dependència per a deixar de perdre fons estatals

Publicat el en Sanitat i Benestar

El portaveu del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha mostrat la seua preocupació perquè “el País Valencià ha rebut en els darrers dos anys, 2010 i 2011, al voltant de 17 milions d’euros menys del Govern central per al desenvolupament de la Llei de Dependència per la inadequada aplicació de la normativa per part del govern del PP”.

 Segons Morera “cada exercici es perceben menys diners perquè el Consell gestiona pitjor els recursos. El País Valencià ha rebut en 2011 per part del Govern central un total de 20.721.873 euros per a l’aplicació de la llei, mentre que, atenent al criteri de població potencialment depenent, hauria d’haver obtingut uns 30 milions d’euros. En 2010 també es van rebre 6.187.000 euros menys, segons la resolució publicada pel Ministeri d’Igualtat que conté els fons repartits entre les autonomies per aplicar la Llei de Dependència”.

 En eixe sentit el síndic de Compromís ha registrat en Les Corts una sèrie de preguntes dirigides al Consell per a què done explicacions “de per quin motiu estan deixant perdre esta important quantitat de fons per a l’aplicació de la Llei de Dependència”.

 “El govern del PP ha estat realitzant una deficient aplicació de la Llei de Dependència des de l’inici de l’aplicació d’esta normativa, no podem permetre que per una mala gestió els depenents valencians no estiguen rebent les ajudes que els pertoca. És per això que des de Compromís reclamem al Consell que adopte totes les mesures necessàries per corregir les deficiències que porten a rebre menys fons per a aplicar esta llei”, ha conclòs Morera.