Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha convocat este dissabte el seu consell polític per a decidir si presenta candidat a l’elecció del nou president de la Generalitat després de la dimissió de Francisco Camps. Dilluns el grup parlamentari Compromís registrarà en Les Corts un escrit amb la decisió presa amb la qual cosa dimarts es celebrar el Ple d’investidura.

 El síndic de Compromís ha assenyalat que “la postura de PP, PSOE i EU era que el Ple es realitzara dilluns, per la qual cosa estàvem obligats a comunicar hui si presentàvem candidat. Però la nostra formació política no accepta etes presses. Volem serenitat perquè ací ha passat una cosa molt grossa”.

 “Dissabte es reunirà el consell polític de la coalició, l’òrgan que ha de decidir sobre este tema, comunicant la nostra decisió dilluns, dimarts es podrà celebrar el Ple d’investidura”.

 En opinió d’Enric Morera, “fa falta una gran explicació”, així com “màxima transparència” i, en este sentit, ha indicat que “no estem per facilitar que s’amaguin coses a la ciutadania, sinó per facilitar el normal funcionament de les institucions, no perquè es canvie un rei per un altre”.

 “Açò no és una monarquia, açò és una democràcia parlamentària”, ha destacat, i ha posat l’accent que els ciutadans “tenen dret a conèixer què ha passat, la veritat, les causes per la qual Camps ha dimitit i per les quals hem arribat a aquesta situació”. Sobre este tema, ha assenyalat que fa falta una “gran regeneració democràtica” i, per a això, “les presses no són bones conselleres”.

 Així mateix, el portaveu parlamentari ha incidit que des de Compromís van a ser “molt escrupolosos” amb el reglament de les Corts, atès que, al seu judici, la càmera valenciana “està acostumada al fet que es vulnere” el reglament.

 Enric Morera s’ha compromès a treballar “perquè les institucions recuperen el seu prestigi i la seua dignitat, per superar esta crisi gravíssima institucional com a pas previ a solucionar la crisi econòmica”.

 Sobre l’opinió que li mereix el candidat del PP a la Presidència de la Generalitat Alberto Fabra, Morera ha dit que a nivell polític el considera “corresponsable de les polítiques del PP, que ens han portat a la pitjor crisi institucional, econòmica i social que sofreix el poble valencià”, i que han provocat “minvament de la democràcia, atur, balafiament i casos de corrupció”

 En quant a la imatge que ofereix el País Valencià després de la dimissió de Camps, el síndic de Compromís ha ressaltat que “el poble valencià és un poble magnífic”, que ha “patit uns governants que no estan a l’altura”.