Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha registrat una sèrie d’iniciatives parlamentàries en Les Corts per a què el Consell responga i facilite documentació sobre l’aplicació de mesures per a la prevenció de la legionel·losi després dels últims casos registrats en les localitats valencianes d’Alcàsser i Silla.

 Segons ha recordat el diputat Ferri “en l’any 2000, després dels nombrosos casos de legionel·losi registrats a Alcoi, el Consell aprovà un decret de mesures per a la prevenció d’esta malaltia bacteriana, entre estes mesures es disposava l’elaboració d’un registre d’instal·lacions de risc de propagar esta bacteria i s’establia l’obligació de què els propietaris d’estes instal·lacions notificaren als ajuntaments la ubicació i les característiques de les mateixes en un termini màxim de 10 dies després de l’inici de la seua activitat”.

 “Estos registres serien una eina fonamental per a previndre i combatre la legionel·losi però malauradament esta important mesura no es portà mai endavant en la gran majoria d’ajuntaments per la manca de suport del govern valencià per a dur-ho endavant”.

 Així mateix el parlamentari de Compromís recorda que en 2008 el govern del PP suprimí les ajudes que fins aleshores es venien atorgant per a renovar les instal·lacions industrials considerades de risc de transmissió de legionel·losi.

 Per a Ferri “ha sigut d’una irresponsabilitat molt gran que el govern del PP haja deixat d’aplicar mesures per a la prevenció i haja suprimit les ajudes que estaven destinades a la substitució d’equips i components i a la modificació del disseny en instal·lacions per a millorar la lluita contra el bacteri”.

 “La conseqüència d’esta deixadesa del Consell són els casos de legionel·losi que periòdicament es produeixen en el nostre territori. El govern del PP no pot jugar d’esta manera amb la salut dels ciutadans, des de Compromís reclamem que la prevenció de la legionel·losi siga una prioritat i en eixe sentit s’utilitzen tots els recursos necessaris per resoldre una problemàtica que lamentablement seguim patint”, ha conclòs Ferri.