Anar directament a les notícies

Compromís demana a Fabra que retire el recurs contra la sentència del TSJCV que obliga a donar els contractes amb la trama Gürtel

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha proposat aquest dimarts en el debat d’investidura d’Alberto Fabra com a nou president de la Generalitat, que el Consell es comprometa a retirar el recurs contra la sentència del TSJCV que obliga al govern valencià a donar a l’oposició els contractes de la Generalitat amb la trama Gürtel.

Morera també ha demanat a Fabra l’establiment d’un calendari de pagament als proveïdors com un document annexe als Pressupostos de la Generalitat Valenciana (PGV). A més, ha demanat un nou model productiu al País Valencià i la reducció del deute.

Morera, que ha criticat que Fabra “accepte l’herència de Francisco Camps”, ha reclamat de nou una modificació de la Llei d’Estatut dels ExPresidents de la Comunitat Valenciana perquè els exjefes del Consell condemnats per corrupció no tinguen privilegis ni honors. “Si Camps és culpable, no pot ser membre del Consell Jurídic Consultiu ni Molt Honorable”, ha subratllat.

Així mateix, Morera ha qüestionat la “legitimitat” de Fabra per a encapçalar la Generalitat, ja que ha sigut nomenat “des de Madrid”, mitjançant “el dit” del president del PP, Mariano Rajoy. En aquest sentit, ha censurat que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, “no haja donat la cara” ni “explicacions” sobre que ha passat amb la dimissió.

El portaveu de Compromís també ha plantejat a la Generalitat que intente “recuperar” la CAM i que demane “responsabilitats” als gestors d’aquesta caixa d’estalvis. Per a açò, ha instat a exigir el cobrament del “deute” que l’Estat deu al País Valencià pel finançament autonòmic, “uns 3.400 milions amb els quals es podria recuperar la CAM”, ha remarcat.

Durant la seua primera intervenció, Morera ha posat l’accent en “l’austeritat i el rigor” i ha recordat que Francisco Camps va dir que “retallaria 1.150 milions d’euros” i “ara es diu que es van a retallar 700 milions. “S’han perdut 450 milions d’euros pel camí”, ha ironitzat el parlamentari