Anar directament a les notícies

Morera critica que Fabra no ha aportat cap idea nova en el seu discurs de presa de possessió

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha afirmat hui que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, haurà de demostrar “si defensa els interessos dels valencians o està plegat als interessos del PP”, que al seu judici no són els mateixos.

Morera, que ha fet aquestes declaracions en els corredors dels Corts després de finalitzar la presa de possessió de Fabra com president, ha afirmat que la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, és “un problema per als valencians”.

De Cospedal, ha afirmat, “ens negarà l’aigua del Tajo i ens negarà la infraestructura del Corredor Mediterrani”, per la qual cosa ha assenyalat que si Fabra vol ser realment “el defensor dels interessos valencians” haurà de “plantar cara” tant a ella com al PP “perquè per als valencians el centralisme és un problema”.

Morera ha criticat el discurs de Fabra en la seua presa de possessió perquè no aporta “cap idea nova”, més enllà de la reivindicació del Corredor Mediterrani, ara que els líders del PP d’Aragó i Castella-la Manxa, ha dit, “defensen l’opció central” i s’oposen a “una infraestructura bàsica per al poble valencià”.

Així mateix, ha instat a Fabra a què “passe pàgina amb les polítiques del PP” i pose a la disposició de l’oposició “totes les factures i tots els contractes” de la Generalitat amb la trama Gürtel, a més d’explicar “què ha passat amb el finançament il·legal del PP”, després que el TSJCV haja decidit seguir investigant el cas.

“És convenient que sapiem si el senyor Alberto Fabra va a ser un continuista” del expresident de la Generalitat Francisco Camps “o va a ser Alberto Fabra”, per a açò ha de “posar punt final al que ha sigut les polítiques negatives de l’anterior govern del PP, i per tant assumir més transparència”.

En aquesta mateixa línia, ha indicat que una de les qüestions que demostraran si ha sabut “passar pàgina al campisme” és que accepte una petició de documentació que Compromís ha registrat hui en Les Corts “per a saber qui són els beneficiaris dels préstecs de la CAM i de Bancaixa”, autoritzats pel Govern valencià.

“Volem saber qui són els beneficiaris, perquè mentre ací s’està robant amb aparença de legalitat als ciutadans els seus pisos amb unes hipoteques abusives, alguns espavilats, amb el suport i l’acceptació del Govern valencià, han tingut accés a crèdits multimilionaris de forma totalment incorrecta”, ha afirmat.

Morera també ha exigit “un canvi d’actitud cap a l’oposició amb major transparència i amb major informació de tot” el que se li sol·licita.