Anar directament a les notícies

Mónica Oltra: “la reconversió de Sant Miquel dels Reis en oficines és una devaluació vergonyosa de la Biblioteca Valenciana”

Publicat el en Educació i Cultura

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha demanat en Les Corts la compareixença de la consellera de Turisme, Cultura i Esport, Dolores Johnson per a què explique la conversió en oficines de part de la seu de la Biblioteca Valenciana en l’edifici de Sant Miquel dels Reis a la ciutat de València.

 Segons ha assenyalat Oltra “l’edifici de Sant Miquel dels Reis és propietat de la Diputació i de l’Ajuntament de València que l’han cedit en usufructe a la Generalitat per a ús cultural, així que si es traslladen allí les oficines de la Direcció General de Patrimoni i de la Secretaria Autonòmica de Cultura s’estarà contravenint l’acord de cessió de l’edifici”.

 Per a Oltra “amb esta reconversió el govern del PP està realitzant una devaluació vergonyosa de la Biblioteca Valenciana, que fou un projecte estrella en la primera legislatura en què governaren i ara menyspreen i arraconen”.

 “La consellera Johnson també ha de respondre a les denuncies que ha realitat el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes que adverteixen què amb esta reconversió el patrimoni cultural en forma de llibres i documents que acull la Biblioteca Valenciana podria córrer perill, a més d’inutilitzar el sistema de transport robotitzat de documents que prevenia, entre altres coses, de possibles robatoris”.

 Així mateix des de Compromís es denuncia que els funcionaris traslladats a Sant Miquel dels Reis no gaudiran d’un espai suficient que garantisca unes condicions de treball adequades.

 Per a Oltra “esta situació evidencia la poca estima que té el PP cap a la cultura, nomenen directors generals no per mèrits professionals sinó per qüestions partidistes i el que està passant amb la Biblioteca Valenciana, que manca a més de director o directora, és una conseqüència d’esta gestió tan curta de mires”.