Bota al contingut principal

Compromís ha presentat una moció conjunta de Medi Ambient amb Esquerra Unida i el PSOE en el Ple de la Diputació que ha sigut rebutjada pels vots en contra del Partit Popular.

La iniciativa, que pretenia reconfigurar la situació actual dels espais naturals valencians després de la declaració de nul·litat de l’ERO de Vaersa, demanava la reincorporació dels treballadors i treballadores que s’havien vist afectats pels acomiadaments i també demanava que és mantingueren en ple rendiment les instal·lacions associades a la xarxa d’espais naturals per “poder desenvolupar accions realistes a través de programes mediambientals efectius i eficients ara que ja sabem que l’ERO és il·legal”, en paraules del diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Emili Altur.

El diputat de Compromís ha lamentat que “el turisme, que és el petroli dels valencians i valencianes, està en mans d’uns gestors pèssims que ometen cuidar els nostres espais naturals amb votacions de rebuig com les que hui hem vist en el Ple” –i ha afegit- “tenim l’obligació de cuidar el nostre territori no sols per ser una part molt important del nostre patrimoni, sinó també perquè és reclam per al turisme que és uns dels motors més importants del nostre territori”.

Junta de Govern
D’altra banda, a la Junta de Govern de la Diputació, el diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha votat en contra de donar subvencions a la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana i a la Casa Bressol Sant Isabel.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “les raons del vot en contra són de pes. No anem a votar a favor d’ajudar econòmicament una institució que contradiu sistemàticament el que diu l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. De la mateixa manera que tampoc votarem subvencionar una institució investigada per la desaparició de xiquets”, ha denunciat Altur.