Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i membre de la Comissió de Cultura de les Corts Valencianes, Josep Mª Pañella ha lamentat este matí la situació per la qual passa l’IVAM, una situació que és per al diputat “un perillós declivi i una mostra d’incapacitat per part del PP de tirar endavant un dels primers centres d’art modern i contemporani de l’estat espanyol”.

 

Pañella ha declarat que “amb l’arribada del PP al govern de la Generalitat va començar un període erràtic, de clientelisme i provincialisme que han posat a l’IVAM en el forat més negre de la seua història”. El diputat de Compromís considera que amb la direcció de Consuelo Ciscar el museu “encara ha caigut més, no només des del punt de vista de programació, sinó també de gestió coherent i eficaç”.

 

Per a Compromís l’IVAM es troba en este moment “sense diners per a adquisicions, sense una bona gestió i pressupost coherent i proporcionat a la importància del centre i de la pròpia ciutat, i sobre tot, sense una visió clara a l’hora de programar i apostar per les exposicions internacionals i pels nous mitjans artístics”, davant tot això, ha manifestat Pañella, “ens trobem amb una direcció que està més preocupada en la seua pròpia promoció i imatge que en reflotar un vaixell que s’enfonsa”.

 

Des de Compromís es reclama a l’actual president de la Generalitat “el cessament immediat de la seua directora Consuelo Ciscar davant el malestar que està causant i per la seua falta de professionalitat i ruïna a la que està portant a l’IVAM i a la resta de professionals, artistes, galeries, crítics i empreses del sector”, des de Compromís “exigim l’aplicació d’un Codi de Bones Pràctiques, sens dubte incompatible amb la senyora Ciscar”.

 

Compromís reclama que “es convoque un concurs internacional per seleccionar un gestor-gestora que tinga una línia de programació adequada amb l’objectiu de donar a la institució la rellevància i repercussió que es mereix”. Un primer pas que ha de continuar segons Pañella amb la resta de centres i museus dependents de la Generalitat Valenciana.