Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha criticat la validació i ampliació per 15 anys de les llicències de Televisió Digital Terrestre (TDT) “que va concedir fa cinc anys el govern valencià, en una operació que dirigí l’aleshores conseller Esteban González Pons per beneficiar empreses afins al Partit Popular”.

 

“Des de Compromís –ha afegit Morera- considerem que el Consell pot haver concorregut en una il·legalitat validant les llicències d’unes empreses que estan vulnerant la llei que regula les TDT. En eixe sentit anem a demanar al govern valencià un informe sobre els canvis accionarials en les empreses concessionàries d’estes llicències, ja que eixos canvis, segons la legislació, han de ser supervisats per l’administració autonòmica perquè poden afectar a la validesa de les llicències”.

 

Entre les empreses a les quals Compromís considera que s’ha de fer un seguiment de l’accionariat està Mediamed, que en el moment de rebre 13 llicències de TDT pertanyia a l’empresari José Luis Ulibarri. Ulibarri està imputat judicialment pel cas Gürtel i les televisions de Mediamet, que operaven amb la marca Tele 7, han deixat d’emetre.

 

Així mateix Morera destaca el cas de l’empresa Inversiones Especiales del Mediterráneo, que ha rebut una llicència de TDT per a la demarcació de Gandia-La Safor. És important conéixer si entre els accionistes d’esta empresa es troba l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, ja que el nou govern municipal del PP ha tancat la televisió pública Gandia TV i si es confirma que entre l’accionariat d’Inversiones Especiales del Mediterráneo es troba Torró estaria produint-se una col·lisió d’interessos ja que el tancament de la televisió municipal beneficiaria clarament a la televisió privada.  

 

Per a Morera “és evident el fracàs de les concessions de TDT que realitzà el govern del PP ja que en compte de realitzar un repartiment de llicències que potenciara la indústria audiovisual valenciana les concedí a empreses de fora del País Valencià vinculades al Partit Popular. En l’actualitat estes televisions incompleixen la llei en quant a producció pròpia i programació en valencià i en molts casos només emeten programes de tarot i bruixeria”.

 

“Amb l’ampliació d’estes llicències el govern del PP no ha fet més que perpetuar un model televisiu fracassat que no ajudarà a revitalitzar la nostra indústria audiovisual”, ha conclòs el portaveu de Compromís.