La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mónica Oltra, ha denunciat que la Mesa del Parlament valencià ha rebutjat la tramitació d’una bateria de preguntes en relació als càrrecs autonòmics de l’exvicepresident de la Diputació de Castelló, Francisco Martínez, imputat per una suposada prevaricació en la gestió de la Correguda de la Beneficència, perquè en l’exposició de motius de les qüestions formulades es realitzen “afirmacions inexactes”, encara que “sense especificar quines”, ha apuntat.
Oltra ha explicat que les qüestions es van formular el passat 30 de gener, abans de conèixer públicament la imputació de Martínez, i que la Mesa va comunicar el seu acord del passat 11 de febrer la petició que reformulara el contingut de les preguntes perquè en l’exposició de motius es realitzen “afirmacions inexactes. La parlamentària adverteix que la Mesa no especifica quines serien aqueixes suposades afirmacions, i es pregunta “fins a quin punt aqueixes afirmacions inexactes desvirtuen tota la pregunta i no poden ser respostes”.
Concretament, en l’exposició de les preguntes, en totes elles, s’assenyala que Martínez acabava de ser “cessat fulminantment per les operacions que des del seu càrrec pretenia fer per a obtenir un benefici econòmic per a la seua empresa amb la venda d’uns terrens propietat seua per a la construcció de la depuradora al terme municipal de Borriol”, i que el president de la Diputació “al·lega que ja no confia en ell”.
Així, Oltra pregunta al Consell si manté la confiança en aquest polític per a ocupar càrrecs com en l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR). Des del seu càrrec com a vocal del Consell d’Administració, “va poder aprofitar informació privilegiada per a obtenir un benefici econòmic gran per a la seua empresa amb la venda d’uns terrenys seus per la construcció de la depuradora al terme municipal de Borriol” perquè EPSAR “era qui controlava la tramitació del projecte”, ha agregat.
La portaveu de Compromís també pregunta pel seu càrrec com a vocal en el Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la presidència del Consell de Salut de l’àrea 2, o ser membre de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló i del Consell d’Administració de l’empresa pública Aerocas.
Així, Oltra demana saber si, en cas que el Govern valencià no mantinga la seua confiança en Martínez, “pensava demanar el seu cessament o dimissió” i, si en aqueix cas li correspon una “indemnització” i “quina quantia”.
La diputada de Compromís ha lamentat el “veto” de la Mesa de les Corts i ha afirmat que la resposta a les seues preguntes “tenia fàcil solució: sí o no”. “D’aquesta evasiva del Consell, es torna a evidenciar que la línia roja de la corrupció del PP no existeix, més després de la imputació d’aquest personatge per l’assumpte de les entrades de la Beneficiència”, ha assenyalat