Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha informat que des del seu grup parlamentari van a demanar una investigació i a que es depuren totes les responsabilitats per la repressió i marginació lingüística que ha patit un veí de 86 anys d’Alginet a l’hora de declarat als jutjats d’Alzira. Per a Morera, el que ha passat al palau de justícia de la capital de la Ribera Alta, “és un fet totalment menyspreable i condemnable, encara que no podem oblidar que estos casos aniran a més per culpa de la dèria del PP d’eliminar el valencià de la vida pública”.

Segons Morera, “no podem oblidar que la Llei de la Funció Pública Valenciana aprovada per PP i PSOE en la legislatura passada, eliminava el requisit lingüístic, el que demostra que des dels dos grans partits centralistes el valencià és més un problema que una llengua de futur i d’oportunitats i com que no es dóna pes a la nostra llengua ni es penalitzen els casos de discriminació, doncs anem a trobar-nos, per desgràcia, amb més successos desagradables com el que ha hagut de patir este veí d’Alginet”.

Des de Compromís demanen al Consell que encete una investigació “per a depurar responsabilitats per evitar que persones que odien el valencià i els seus parlants treballen en l’administració pública i cobren dels diners que paguem totes i tots amb els nostres impostos”, segons Morera.

Morera lamenta que cap formació política de les que denuncien la marginació del castellà, “no haja eixit a dir res de la marginació del valencià i d’una persona major que ha parlat la seua llengua amb naturalitat i sense cap pretensió política. Això és molt greu i qui no ho denuncia és perquè ens desitja la nostra desparició cultural i com a poble”.