Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha formulat vàries preguntes al Consell per a saber si des de la Generalitat van a continuar amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació encobert que estan desenvolupant els darrers mesos, amb el cessament de centenars de treballadors interins de l’administració pública valenciana i també de funcionaris de carrera de diferents conselleries.

Segons Pañella, “en l’actualitat, la Generalitat té 1.000 places vacants que estan contemplades a la relació de llocs de treball i que, a més a més, estan dotades pressupostàriament. Això vol dir que eixes places, per a les quals tenim diners, són necessàries per a donar un millor servei públic a la ciutadania i el Consell, per contra, no les cobreix i, a més a més, es dedica a acomiadar treballadors i treballadores de l’administració pública valenciana”.

Per a Compromís, “els diners que haurien de ser per a contractar professors, metges, infermers, ordenances, brigades forestals, policies i administratius, està emprant-se per a tapar els forats de l’època de Camps, una època que passarà a la història per ser la de la ruïna de les arques valencianes, del gastar per gastar i la de no fer una inversió productiva a favor de la ciutadania”.

Per a Pañella, “la funció pública valenciana té un seriós problema de gestió perquè els serveis centrals i territorials de totes les conselleries funcionen amb poc més de 12.000 persones, el 20% de les quals és personal interí a pesar dels processos de consolidació fets. A més a més, no estan aprovats els reglaments orgànics i no s’han modificat les relacions de treball”.

Per tot això, des de Compromís han preguntat al Consell com es justifiquen les 1.000 places vacants per cobrir en les diferents conselleries i si, també, es va a encetar o no un procés de negociació amb els sindicats per a normalitzar els llocs de treball de l’administració pública valenciana.