Bota al contingut principal

El diputat de Compromís demana “als nous presidents de la Generalitat i de la Diputació que afronten d’una vegada la racionalització de les despeses que genera una infraestructura que continua sense funcionar”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “l’aeroport de Castelló continua sent un pou sense fons que es traga la part del lleó de les inversions de la Generalitat i de la Diputació, sense que a hores d’ara estiga en funcionament ni es vegen perspectives reals de què ho vaja a fer a curt termini. Hem de recordar l’esperpèntica suposada inauguració, el passat mes de març, d’un “aeroport sense avions” que ha fet que, per desgràcia, el nom de Castelló haja estat objecte de comentaris gens favorables per tot l’estat. Aquest acte electoralista no era, de tota manera, sinó un més de la llarga cadena de despropòsits, incompliments de lleis vigents i irregularitats de tota mena que han esquitxat el tema de l’aeroport des del mateix moment de la seua concepció. Posteriorment, han seguit els retards en l’execució de les obres necessàries per a fer possible la preceptiva autorització d’un “aeroport inaugurat”. I ara, en temps de restriccions econòmiques generalitzades, quan les administracions s’apreten el cinturó i demanen als ciutadans que facen el mateix, apareix una convocatòria al BOE per la qual es trau a concurs un servei de seguretat privada a l’aeroport, pel qual estan disposats a pagar fins a cinc milions i mig d’euros; uns diners que eixiran de les arques públiques, tan tancades per a tantes despeses molt més necessàries. I, mentrestant, l’aeroport, inaugurat però sense funcionar.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha recordat que “ni el president de la Generalitat ni el de la Diputació que van inaugurar en març aquesta obra ocupen ja aquests càrrecs, per la qual cosa demanem a les noves autoritats, a Alberto Fabra i a Javier Moliner, que racionalitzen d’una vegada les despeses d’un aeroport que, amb tanta inversió, hauran de passar molts anys per a que siga rendible, i que impulsen sense més endarreriments la seua posada en funcionament. Ara ja està feta la inversió, si no sorgeixen noves sorpreses, hora seria que l’aeroport de Castelló servira per al que serveixen tots els aeroports del món, i que puguera generar beneficis, directes i indirectes, a favor de l’economia castellonenca, deixant de ser d’una vegada el pou sense fons que continua sent avui”.