Bota al contingut principal

El diputat de Compromís denuncia que “el Consell redueix la subvenció en un 18%, amb 22 milions d’euros menys, una retallada molt superior a la d’altres partides”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha comentat que “com es recordarà, fa ja uns mesos, des de Compromís vam llançar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en favor de l’educació de 0 a 3 anys pública i gratuïta; i aquesta ILP va aconseguir les signatures de més de 60.000 valencianes i valencians, per la qual cosa legalment s’haurà de debatre al llarg d’aquesta legislatura a les Corts. I bé, abans i tot de començar-la a debatre, el PP ja ens ha donat una primera resposta, clarament negativa: el Consell ha reduït un 18% la subvenció per als pares i mares amb fills entre els 0 i els 3 anys, per a ajudar-los a pagar les despeses de les guarderies privades, ja que l’oferta pública és escassíssima. Si el curs passat van consignar 31’7 milions per a aquest capítol pressupostari, per al pròxim curs aquesta quantitat no passarà de 29’5 milions. Una retallada sense cap justificació, no només perquè en temps de crisi cal prioritzar justament els aspectes educatius, sabent que es tracta d’una inversió de futur, sinó perquè el tamany de la reducció, un 18%, és manifestament superior al que han patit moltes altres partides pressupostàries. A més, cal tenir en compte el que va passar el curs passat, quan havien pressupostat una quantitat fixa, no per alumne, i quan va augmentar la demanda van retallar la quantitat que corresponia a cada xiquet”.

Davant d’aquesta situació, Pañella ha assegurat que “des de Compromís fem pública la nostra total discrepància amb aquesta mesura, i assegurem als ciutadans que continuarem defensant l’ensenyament públic i gratuït també en les primeres edats dels xiquets i xiquetes, que continuarem exigint l’aprovació de la ILP per a alumnes de 0 a 3 anys, fent així nostra la voluntat dels milers de valencianes i valencians que li van donar suport; i que ni aceptem ni acceptarem la curiosa política pressupostària del PP, que retalla més les despeses justament per on més caldria augmentar-les”.