Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís considera que els diputats triats en les circumscripcions valencianes que no són valencians, “ni ens representen ni defensen els nostres interessos”.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat als partits centralistes “un exercici de responsabilitat política i d’estima cap a la nostra terra” a l’hora de confeccionar les llistes al Congrés dels Diputats. Per això, el parlamentari valencianista ha fet una crida pública a PP i PSOE perquè no incloga a cap “cunero” perquè “són persones que no tenen cap relació amb la nostra terra, no ens representen ni defensen els nostres interessos, i no vol dir que els qui si ho són ho facen, però almenys tenen una sensibilitat cap el nostre territori que eixos “cuneros” no en tenen”.

Segons Morera, “és bastant surrealista que Federico Trillo o Nacho Uriarte siguen diputats al congrés per les circumscripcions valencianes quan ni són valencians, ni viuen ací ni tenen cap sensibilitat amb els nostres problemes”.

El portaveu de Compromís ha assegurat que comprovar la “valencianitat” dels “cuneros” del PP o del PSOE, “és ben fàcil, tan fàcil com entrar al web del congrés i consultar les iniciatives que han presentat sobre temes valencians i la cerca acaba ben prompte”.

Morera ha declarat que els partits centralistes amb delegacions valencianes “disposen de gent preparada per anar al congrés i, per això, no entenem com les direccions valencianes de PP i PSOE accepten la imposició en les seues llistes de persones que no tenen res a vore amb la nostra terra”.