Bota al contingut principal

El representant al consell d’administració de l’ens per Compromís, Rafael Xambó, ha visitat de nou el centre de produccions de Burjassot, on s’ha vetat l’entrada de dos treballadors de Compromís. La coalició valencianista, progressista i ecologista ha demanat a última hora del matí la documentació per la via notarial i si no obtenen l’informe, estudia emprendre accions legals contra la direcció de RTVV.

Rafael Xambó, membre del Consell d’Administració proposat per Compromís, s’ha personat hui dijous a la Direcció General de RTVV a Burjassot per a reclamar l’informe que ja havia demanat en l’anterior visita el dia 4 d’agost.

La visita, segons que ha declarat Xambó, ha estat mancada dels mínims de correcció atès que el cap de gabinet del director general no ha autoritzat l’entrada als dos acompanyants, tècnics del grup parlamentari Compromís. “Resulta vergonyós que argumenten raons de seguretat per a impedir l’entrada de dos treballadors d’un grup parlamentari de les Corts Valencianes que acompanyen un conseller de RTVV. Però, encara és més greu que neguen l’informe sobre la viabilitat del grup excusant-se en falses raons administratives com que encara no s’ha nomenat el nou director general, i em remeten al president del CA al qual ja li l’he demanat per escrit dues vegades”, segons ha declarat el conseller de Compromís a la seua eixida del centre de produccions.

Xambó ha sigut rebut pel cap de gabinet en absència del director general i, en comprovar la persistent negativa, ha abandonat els despatxos de la direcció general. Com era temuda esta reacció, des de Compromís han sol·licitat la intervenció d’un notari perquè requerisca legalment eixa documentació i si la negativa de la direcció general continue, no es descarta emprendre accions legals contra l’ens.

El representant de Compromís ha aprofitat la seua visita i s’ha entrevistat amb els delegats sindicals de CCOO i Intersindical Valenciana a RTVV, als quals ha expressat el seu suport davant la greu situació que travessen la ràdio i televisió públiques i les amenaces de regulació que pesen sobre els treballadors i de les quals no tenen cap informació per part de la direcció, tot i que també l’han reclamada en temps i forma. Els representants dels treballadors han destacat que, en un moment en què totes les televisions estan preparant la programació de la nova temporada, a RTVV no hi ha cap directiu.

“Aquesta actitud de la direcció general de RTVV es contradiu i deixa totalment en entredit les promeses de transparència que va expressar el nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, en prendre possessió. Segueixen amb les mateixes obsessions d’ocultar la informació i sospite que estan tractant de maquillar l’informe Pricewaterhouse”, ha declarat Xambó.