Bota al contingut principal

Compromís esmena el text presentat pel PP i demana canviar-lo, tant en aquesta qüestió com en la creació d’una zona única escolar.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “hem presentat una esmena a la proposició del grup parlamentari del PP sobre temes educatius. En aquesta esmena, demanem la retirada de la proposta de zona única escolar, així com la rectificació de l’anul·lació prevista de línies en valencià”.

Sobre la primera de les qüestions, el diputat de Compromís ha considerat que “la zona única no només no afavoreix la llibertat d’elecció de pares i mares, com s’afirma en el text sinó que, tot el contrari, perjudica les persones amb menors recursos econòmics i afavoreix de manera clara les famílies econòmicament més potents. Per això instem el Consell a canviar el sistema per un altre que premie la proximitat geogràfica del domicili familiar al centre educatiu”.

Pel que fa a la intenció del PP d’anul·lar línies escolars en valencià, Pañella ha assegurat que “ben al contrari, del que es tractaria seria de promocionar l’ensenyament en valencià, tant en centres públics com concertats, per tal d’afavorir l’autèntica llibertat d’elecció idiomàtica de les famílies, evitant situacions com les que trobem avui en dia, quan milers d’alumnes no poden estudiar en la llengua que els seus pares i mares han escollit”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “com era d’esperar, el corró de l’actual majoria absoluta del PP ens ha tombat aquesta esmena, com fa sempre. Però hem volgut “marcar el terreny”, per a que quede molt clar per on anirà la política escolar si, com esperem, Compromís té un paper decisiu en el nou govern que resulte de les eleccions autonòmiques de l’any vinent”.